FONTOS


 

Mínusz négyről indul a BVSC a KEK-elődöntőben

Salvador Gómez, a Barceloneta gólspecialistája (képünkön) az első meccsen ötöt varrt be Szécsinek, így 17 góllal vezeti a KEK góllistáját. A szombat visszavágón bravúrra lesz szüksége a BVSC-nek, hogy 8-12-ről indulva is bekerüljön a Kupagyőztesek Európa Kupája döntőjébe.

A 14.45-kor a Szőnyi úton sorra kerülő találkozót a sportforum.hu élőben közvetíti majd.

Másik két nemzetközi kupacsapatunk idegenben mérkőzik. A Vasasnak sajnos kevés esélye van arra, hogy a budapesti 7-12 után bekerüljön a LEN-Kupa döntőjébe. A Vargák viadala hiába végződött döntetlenül (Tamás-Vasas és Zsolt-Mladost is 3-3 gólt dobott), a Mladost Zagreb csapatjátékban messze felülmúlta a magyar együttest, így a szombati horvátországi elődöntőben egyértelműen ők az esélyesek a fináléba kerülésre.

A Bajnokok Ligájában szereplő Ferencvárosnak sem valószínű, hogy sok babér terem a szombati Becsej elleni mérkőzésen. A világ legjobb csapatának tartott óbecseiek (Molnárral és Birossal) várhatóan pontveszteség nélkül nyerik a csoportküzdelmet. A Fradi-meccset követően egyébként mi már szurkolni is fogunk nekik, hiszen ha valóban minden meccset nyernek, akkor a Ferencváros kezében lesz a saját sorsa. A szombati találkozót követően a zöld-fehérek mindkét további ellenfelüket (Pireusz és Nizza) Budapesten fogadják, s ha legyőzik őket, akkor csoportmásodikként ott lehetnek a Bajnokok Ligája "final four"-jának küzdelmein.

Íme a nemzetközi vízilabda kupák legjobb góldobói

Bajnokok Ligája:
10: Szapics (Becsej)
8: Kásás (Posillipo Napoli), Nyéki (FTC)
7: Székely (FTC), Chatzitheodorou (Olympiakos Pireusz)
6: Fatovic (Jug Dubrovnik)
5: Uri (Olympic Nizza), Schertwitis (Spandau 04), Postiglione (Posillipo Napoli), Bencivenga (Posillipo Napoli), Elke (Spandau 04), Smodlaka (Jug Dubrovnik), Boskovic (Jug Dubrovnik)
4: Uskokovic (Becsej), Padovan (Olympic Nizza), Dogas (Olympiakos Pireusz), Erychov (Dynamo Moszkva), Silvis (Olympic Nizza), Cousin (Olympic Nizza), Molnár (Becsej), Psychos (Olympiakos Pireusz), Krzic (Jug Dubrovnik).

Kupagyőztesek Európa Kupája:
17: Salvador Gómez (CN Barceloneta Adecco)
14: Jordi Sans (CN Barceoloneta Adecco)
13: Leonardo Sottani (RN Florentia), Roberto Calcaterra (RN Florentia), Irek Zinnourov (Lukoil Spartak Volgograd), Dmitry Stratan (Lukoil Spartak Volgograd)

LEN-Kupa:
32: Giorgios Afroudakis (Vouliagmeni NC)
19: Ramon Diaz (Mediterrani Barcelona)
17: Alessandro Calcaterra (Leonessa Brescia)
16: Peter Nizny (Mediterrani Barcelona), Dimitrios Tsikolos (Vouliagmeni NC)
15: Mirko Vicevic (Leonessa Brescia)

Sportfórum 2001.03.08.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001