FONTOS


 

BL-rangadók magyar bírókkal

Az Európai Úszó Liga (LEN) elkészítette a bíróküldést a Bajnokok Ligája, a KEK és a LEN-kupa január 19-én folytatódó mérkőzéssorozatának első fordulóira, s kijelölte a találkozók hivatalos ellenőreit. A magyar szakembereknek jócskán jut szerep a parton is.

Salamon Ferenc, a póló egyik legtapasztaltabb nemzetközi sportdiplomatája előbb a Spandau Berlin-Olimpiakosz Pireusz, majd a Becej-Jug Dubrovnik BL-meccsen képviseli a LEN-t.

A hazai játékvezetők közül Császár György az Olympique Nice-Posillipo Napoli BL-, Németh Zsolt a Mladost Zagreb-Volgográd KEK-összecsapáson dirigál majd.

A magyar csapatokat a Domino BHSE, illetve a Vasas, valamint az FTC és a BVSC képviseli a három európai kupa negyeddöntőjében.

Rövid, mindössze négyhetes pihenő után folytatódik január 12-től az első osztályú vízilabda bajnokság. A legnagyobb érdeklődéssel várt Domino BHSE-Vasas derbikre február 17-én vasárnap délelőtt a Kőér utcában, illetve április 21-én a Komjádi-uszodában kerül sor.

Egyelőre csak az 1-8. helyezettek körmérkőzése kezdődik el, a 9-13. helyen állók később szállnak vízbe.

Az előre elkészített "forgatókönyv" alapján következnek az élmezőnyben az őszi alapszakasztól eltérően már tétre menő összecsapások: a küzdő felek legjobbjai az egymás elleni eredményeket magukkal viszik az április végétől kezdődő négyes rájátszásba.

[origo] 2001.12.26

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001