FONTOS


 

Visszavágott a Fradi a Komjádiban

Közepes színvonalú mérkőzésen, nehezen nyert francia ellenfelével szemben az FTC a férifvízilabda-BL csoportmérkőzéseinek utolsó előtti fordulójában, s megőrizte esélyét a négyes döntőbe jutásra.

Az első percben a franciák két létszámfölényes helyzetet is kihagytak, a másik oldalon Székely ziccert hibázott. Ez volt jellemző a folytatásra is: az első két negyed kiegyenlített, de alacsony színvonalú küzdelmet hozott. A legnagyobb izgalmat az okozta, hogy az első negyed végén az uszoda lámpáinak egyharmada kialudt, néhány percig várni kellett a folytatásra.

A harmadik negyedtől fokozatosan fölénybe került a magyar bajnok. Elsősorban a kapus Kósz, elöl pedig a rendkívül sokat vállaló olimpiai bajnok társa, Székely vitt színt a hazai együttes játékába. Az utolsó játékrészt megelőzően már 5-2-re vezetett az FTC, s bár a hajrában szorosabb lett az eredmény, nem forgott veszélyben a hazai siker.

A magyar együttes számára kötelező volt begyűjteni a második csoportgyőzelemért járó újabb két pontot, ezzel az utolsó forduló (április 7., az Olimpiakosz Pireusz ellen szintén Budapesten) előtt megmaradt az esély a négyes döntőbe jutásra.

Bajnokok Ligája, Vörös csoport, 5. forduló:
FTC-Mirato - Olympique Nice (francia) 6-4 (1-1, 2-1, 2-0, 1-2)
Komjádi uszoda, 600 néző
vezette: Tulga (török), Tomis (horvát)
gól: Matajsz 2, Székely, Nyéki, Paján, Tiba 1-1, illetve Cousin, Uri, Silvis, Idzinski 1-1 kiállítások: 7/2, illetve 10/1
négyméteresek: 1/1, illetve 1/1


Nehezen nyert a BVSC
A férfi vízilabda ob I vasárnapi mérkőzésén a BVSC-Brendon nyert az ÚTE-Humet együttese ellen. A kiegyenlített küzdelemben a BVSC-nek az utolsó negyed hajrájában elért két góllal sikerült kiharcolnia a győzelmet.
Az 1-6. helyért:
ÚTE-Humet - BVSC-Brendon 3-5 (1-2, 1-0, 1-1, 0-2)

AZ OB I felsőházának szombati mérkőzésén a listavezető Honvéd Szegeden az utolsó negyedben fordította a maga javára az eredményt:
az 1-6. helyért:
Tabán Trafik-Szeged - Honvéd-Domino 8-10 (2-1, 2-3, 3-3, 1-3)

[origo], 2001.03.24.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001