FONTOS


 

A döntőbe jutás a tét az európai pólóhétvégén

Nehéz ugyan mérlegelni, de a magyar vízilabda-kupacsapatok közül az FTC van viszonylag a legkönnyebb helyzetben: a francia bajnok Olympic Nice vendégeként játszik Nizzában BL-csoportmeccset a hétvégén. A KEK-ben a BVSC barcelonai helytállásra készül, a LEN Kupában a Vasas Európa egyik legjobbját, a Mladost Zagrebet fogadja.

Bajnokok Ligája, Vörös csoport, 3. forduló:

A négy héttel ezelőtti athéni bravúrnak (8-6 az Olimpiakosz ellen, idegenben) köszönhetően elérhető közelségbe került a magyar bajnok FTC-Thomas Jeans számára a Final Fourba, a négyes döntőbe jutás. Ehhez azonban nyerni kellene Nizzában a házigazdák ellen (szombat, 20 óra). A rivális előbb meglepően jól tartotta magát a címvédő Becsejjel szemben (csak 12-11-re kapott ki), utána viszont vesztett Görögországban (8-6-ra).


A fradisták (fehérben) fejben készülnek a Nice
ellen
"Vendéglátónk először játszik otthonában, nyilván győzni akar - mondta Vad Lajos, a Fradi edzője. "Kielemeztük videóról óbecsei játékukat. Nálunk fizikailag minden rendben, 'fejben' azonban okozhat gondot, hogy két hónapja nem kaptak fizetést a játékosok."

A magyar bajnok csütörtök dél óta vendégeskedik a tengerparti városban, naponta kétszer edz, s szombaton még Monte-Carlóba is átlátogat, hogy javuljon a hangulat. A találkozón olasz és lengyel bíró dirigál majd. A csoport másik meccse: Becsej-Olimpiakosz.

Az állás:
1. Becsej 4 pont
2. Olimpiakosz 2 (14-14)
3. FTC 2 (12-16)
4. O. Nice 0

KEK, elődöntő, első mérkőzés:

A BVSC-Brendonra nem akármilyen feladat vár: vasárnap ebédidőben (12 óra) olyan eredményt kell elérnie a C.A. Barceloneta Adecco otthonában, hogy ne okozzon gondot a továbbjutás kiharcolása a március 10-i visszavágón. És aztán következhet a kupadöntő...

"Döntetlent, legfeljebb egygólos vereséget várok, azaz: bízom a döntőbe jutásban" - jelentette ki Gém Zoltán, a vasutasok szakosztályvezetője. A másik ágon Florentia (olasz) - Volgográd (orosz) összecsapás lesz.

LEN Kupa, elődöntő, első mérkőzés:

"Azt tervezem, hogy nekiugrunk nagy hírű ellenfelünknek, remélem, játékosaim nem ijednek meg a világsztároktól" - árulta el Somossy József edző csapata taktikáját a Vasas-Plaket - Mladost Zagreb derbi előtt.

Szombat délután (17 óra) a Komjádi-uszodában játszik egymással a két, döntőbe jutásra áhítozó együttes, s a találkozó esélyeit illetően Somossy csak annyit mondott: mindenképpen nyerni kellene. Az ellenfél egyik sztárja az olimpiai bajnok Varga Zsolt, s a vendégek mellett szól a jelentős nemzetközi rutin: tavaly BL-döntőt játszottak.

A másik ágon az olasz Brescia a görög Vuliagmenivel mérkőzik.

[origo], 2001.02.23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001