FONTOS


 

A Honvéd-Domino a Szőnyi úton a csúcsra érhet
Gerendás: nincs sok esélyünk

BVSC-Honvéd 11.20

A három győzelemig tartó bajnoki döntők haladónak nemigen nevezhető hagyománya, hogy Gerendás György valamelyik fázisban piros lapot kap. 1999-ben a harmadik meccset kellett kihagynia, míg tavaly a negyediket. Előbbit hosszabbításban megnyerte együttese (majd bajnok lett), utóbbit a hirtelen halálban elbukta (s második helyen zárt). Hogy mi lesz vasárnap délelőtt, amikor Gerendásnak ismét ki kell hagynia a negyedik meccset?

"Nincs sok esélyünk - sóhajtott a BVSC-Brendon trénere. - De azért megpróbáljuk. Ha Szécsi Zoli megint hozza magát, lehet esélyünk. Egyébként Szecskával kapcsolatban kibontakozott egy meghökkentő tendencia. A rájátszás eddigi kilenc mérkőzésén hétízben ítéltek ellene négyméterest vagy kiállítást. Az alapszakaszban egyszer sem. Sőt, mondok mást: végignéztem az elmúlt három év statisztikáit - szezononként úgy negyvenöt meccsről van szó -, ezek során három alkalommal fújtak be neki súlyos hibát. Saccra százharminc meccsen hármat. Most kilencen hetet. Fogalmam sincs, mi változott, szerintem ugyanúgy jön ki, mint máskor. Minthogy a játékunk jelentős mértékben rá épül, világos, hogy szenvedünk. Mondják, hogy nem rohanunk úgy, mint máskor. Persze. Mi a jó védekezésből indított gyors ellentámadásokkal szeretnénk operálni, ám egy négyméteresből elég nehéz elspriccelni. Ettől függetlenül bízom a fiúkban, hogy megragadják az utolsó esélyt."

A túloldalon természetesen abban bíznak, hogy vasárnap pontot tesznek az idei bajnokság végére. A Honvéd-Domino fennállásának első finálés szereplése, úgy tűnik, sok széppel és jóval kecsegtet. Ám az edző, az Újpesttel már a csúcsra (a bajnoki dobogó tetejére), mi több, a csúcsok csúcsára (Európa tetejére) is eljutó edző, Kovács István óva inti játékosait a korai ünnepléstől: "Nem bízhatjuk el magunkat. Nem úgy kell odaállni, hogy megnyertük, hanem úgy, hogy megnyerjük a bajnokságot. Óriási a különbség. Figyelmeztettem a csapatom, azt kértem minden egyes játékosomtól, hogy ugyanolyan fegyelmezetten, taktikusan játsszon, mint az utóbbi két meccsen. Hogy mennyire foglalkoztat a gondolat, hogy ismét itt a lehetőség az aranyra? Egyelőre még nem ez jár a fejemben, bár... Tudja mit, tudat alatt azért ott motoszkál a gondolat, az ünneplés, a fiesta. Úgy érzem, hogyha kapusunk, Pelle Balázs újra jól véd, ha az egész csapat a jobbik arcát mutatja, akkor sikerülhet. Tóth Imre fantasztikusan játszik, az első, vesztes meccs utáni beszélgetés használt, igazi vezéregyéniség. Remélem, ő és a többiek is bírják még erővel. Bírniuk kell!"

Nemzeti Sport, 2001.05.06.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001