FONTOS


 

Életük meccse lehetett volna,de életük rémálmává vált
Posillipo helyett pszichológus

"Álltam, mint egy birka, tehetetlen voltam, éreztem, itt bármit teszünk, a fejünk fölött mások döntenek. Aztán láttam a srácokat... sírtak, zokogtak, ami a leginkább fájt nekem. Fájt, mert ezek a játékosok hiába a sportemberek leghősiesebb megtestesítői, hiába dolgoztak, félretéve a rengeteg problémát, hiába küzdöttek, harcoltak, hiába voltak jobbak az ellenfélnél, nem ez számított. A csapat tagjai legtöbbjének életük meccse lehetett volna, aztán életük egyik rémálmává vált. De nem kell azt gondolni, hogy most történt ami történt, s legközelebb máshogy lesz, mert szerintem tendenciózussá válik majd a magyar póló, a magyar egyesületi póló háttérbe szorítása. Ezt meg kellene akadályozni, a szombaton történtek mellett sem szabadna szó nélkül elmenni. De azt azért senki se várja, hogy én, a piros lapot kapott edző megy tiltakozni. Menjen a szakosztály-vezetőség, a sportdiplomata, ha mer és akar egyáltalán... Egy szó mint száz, büszke vagyok a csapatomra, a közönségre, amely a vereség után is egyesével köszöntött, éltetett minket. Még mindig elérzékenyülök, ha a meccsre gondolok. A lényeg persze az, hogy a két bíró és a jelenlévő hivatalos személyek lelkiismerete tiszta..." - mondta, utolsó mondatában igencsak ironikusan - Vad Lajos, az FTC-Mirato vezetőedzője. Azé a csapaté, amely a Bajnokok Ligája Piros csoportjában az utolsó pillanatig harcban állt a szuperdöntőbe jutásért, és amely ha nem a horvát Klaric, valamint a szlovák Kratocvill vezeti az Olympiakosz Pireusz elleni létfontosságú ütközetet, minden bizonnyal most a Posillipo Napoli, azaz KásásTamás és Steinmetz Barnabás ellen készülne.

Ha nem ők vezették volna... Sokak megdöbbenésére a vasárnapi, Európa-bajnoki sorsoláson maga Angela úr, a meccs hivatalos delegátusa mondta a nem hivatalos beszélgetések során, hogy: "Öt súlyos hibát vettem észre a bírói kettős közrem?ködésében, mindezek a hazai együttest sújtották."

Na, de mire megy ezzel a Fradi... Semmire. A két bíró maximum, hangsúlyozandó, maximum kap egy kis feddést, talán egy-két meccsre szóló eltiltást is (a következő idény nyitányán péládul nem fújhatnak a Posillipo-Netanya, a Becsej-Yüzme Isztambul, vagy a Mladost-Marsaskala selejtezőkön...), miközben otthon nevetnek a markukba.

Csúnyán elbántak a Fradival. Ráadásul ezzel a bajnoki szereplésüket is befolyásolhatják, hiszen Vad sem tagadta, mélypontra került csapata szombat este, lelkiekben teljesen összetört. A zöld-fehérek trénere nem véletlenül említette, hogy a fizikai felkészítés helyett pszichológusi feladatok várnak rá a bajnoki folytatás végett - persze, ez már egy másik történet.

Hogy több köze lesz a vízilabdához, arra mérget vehetünk...

amler, Nemzeti Sport 2001.04.10.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001