FONTOS


 

Élet vagy halál?
Menny vagy pokol?

Eljött a nap, a nagy nap, amelyről két hete beszélnek a Népligetben, a pólóberkekben.

"Nem érdekel, mi lesz az Újpest, mi lesz a Honvéd ellen. A görögöket kell legyőznünk! Ez a legfontosabb!" -hangoztatta nem egy Fradi-játékos azóta, mióta kiderült, a Bajnokok Ligája Piros csoportjának utolsó körében a magyar és a görög bajnok összecsapásának végeredménye dönti el, ki csatlakozhat a jugoszláv Becsej, az olasz Posillipo és a horvát Jug Dubrovnik mellé, azaz ki kerül a Final Fournak nevezett szuperdöntőbe. A finálé helyszíne mellesleg még ismeretlen, hivatalosan - hangsúlyozandó, hivatalosan (!!!) - csak Dubrovnik pályázott, ám "f? alatt", sokak szerint a LEN-re nyomást gyakorolva Athén is rendezési szándéknyilatkozatot tett...

Ferencváros vagy Olympiakosz?

Ez itt a kérdés. A zöldeknek elég egy döntetlen (azonos pontszám esetén ugyanis az egymás elleni eredmények számítanak), amellyel természetesen a gárda edzője, Vad Lajos is kiegyezne. "De még mennyire! Borzasztóan nehéz lesz, de sikerülnie kell!"- mondta határozottan a szakvezető.

Január 27-én már sikerült egyszer. Athénban úgy játszott a Fradi, mint még soha ebben az összeállításban, minden pólósa klasszisteljesítményt nyújtott, a Kósz, Székely, Nyéki trió pedig... Maradjunk annyiban, varázslat volt, amit m?veltek. A zöld-fehérek hibátlan játékkal 8-6-ra legyőzték a pireuszi bádogtetős uszodában a találkozó előtt talán kissé elbizakodottnak, ám a medencében aztán a meglepetéstől megszeppentnek t?nő görögöket. Aztán felocsúdtak az Olympiakosz játékosai (a BL-címvédő Becsejtől például kétszer is csak egy góllal kaptak ki!), és ígéretet tettek arra, hogy Budapesten kiköszörülik a csorbát. "Idegenben legyőzzük a magyarokat! Nekünk ez lesz a legfontosabb idei meccsünk! Nem felejtettük el az athéni estét, vissza fogunk vágni érte!" - hangoztatta még a jugoszlávok elleni találkozó előtt (!) Teo Djogas, a görögök horvát kiválósága. Egy szó mint száz, egyszer már sikerült, úgyhogy jó az esély arra, ezúttal sem lesz másként.

"Igen, csak ne felejtsük, amíg az ellenfél évek óta játssza ezeket a sorsdöntő nemzetközi meccseket, addig számunkra teljesen új az egész. Új dimenzióval találkoztunk, őszintén mondom, még szoknunk kell. Borzasztóan nehéz lesz, hiszen amíg nekünk kint minden bejött, addig ők visszafogottabban játszottak. Nem abból az eredményből kell kiindulnunk! Itt van, pont most néztük végig a görögök Becsej elleni mérkőzésének felvételét, amit Biros Peti barátnője adott át nekem Egerben. Mit mondjak? Jó csapat az Olympiakosz..." - elmélkedett Vad Lajos, aki mindezek ellenére bízik a továbbjutásban. Hogy is ne bízna, elvégre a hétközi, Honvéd elleni csatában rengeteg biztató jelet vélt felfedezni, a 9-9 után szinte örömében ugrált, nem győzte hangsúlyozni, hogy végre az "igazi" Fradi volt a vízben.

"Igazi" Fradi... Hát igen. Rengeteg a probléma a magyar bajnok háza táján, a szezon kezdete óta volt minden, csak nyugalom nem -s ez az együttes játékára rá is nyomta a bélyegét. Szakosztályon belüli vita; indulatokat kiváltó tévényilatkozat; sajtóközlemény a csapattól; csapatkapitányi lemondás; álmilliárdos; bajnoki fiaskók...És persze a mindezekre legnagyobb hatással bíró (kiváltó?) pénztelenség. Mert bizony még most is téma az öltözőben a fizetés, pontosabban annak többhavi elmaradása.

"Büszke vagyok a csapatra, mert a problémák ellenére is van tartása. Ha valaki a BL sorsolása, a szakosztályon belüli balhék után azt mondja, az utolsó mérkőzésünkön egy döntetlennel már a négyes döntőbe jutunk, akkor kinevetem" - vallotta be őszintén az FTC-Mirato (mert év közben nevet is váltott a csapat...) edzője, aki persze most már cseppet sincs vicces kedvében. "Hogy is lennék? Sorsdöntő meccs lesz, egy továbbjutás akkor lökést adna a csapatnak, ami a bajnokságra is kihatna. Megbeszéltük, mit kell tennünk, Djogast Tiba, Haciteodorut pedig Hesz fogja az elején őrizni. A saját játékunkat kell játszanunk, akkor célba érhetünk. Kérjük a szurkolókat, jöjjenek, segítsenek, és akkor szép esténk lesz."

Bajnokok Ligája

Piros csoport. Az állás az 5. forduló után: 1. Becsej (jugoszláv) 10 pont, 2. Olympiakosz (görög) 4 (37-37), 3. FTC 4 (33-42), 4. Nice (francia) 2. Az utolsó, 6. forduló párosítása: FTC-Olympiakosz, Nice-Becsej

Kék csoport. Az állás az 5. forduló után: 1. Jug (horvát) 9, 2. Posillipo 8, 3. Spandau (német) 2, 4. Dinamo (orosz) 1. Az utolsó, 6. forduló párosítása: Posillipo-Jug, Dinamo-Spandau

(A csoportok első két helyezettjei jutnak a négyes döntőbe. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntenek)

csurka, Nemzeti Sport 2001.04.07.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001