FONTOS


 

Fradi-sikert remélünk
Nincs mese, nyerni kell!

FTC-Mirato-Olympique Nice (francia) 14.15 (m1)

Nincs mese, nyerni kell!

Így gondolja ezt mindenki a Népligetben, még akkor is, ha cseppet sem lebecsülendő ellenfél vár a Fradira. Szombaton negyed háromkor a Olympique Nice ellen szállnak vízbe Székelyék. A Bajnokok Ligája ötödik, utolsó előtti csoportmeccsénél tartunk, s mind a zöldek, mind a találkozóra Szegeden készülő franciák két pontot számlálnak eddig. A gallok négy hete éppen a Ferencvárost győzték le egy "kis" bírói segédlettel, míg Vad Lajos tanítványai az első fordulóban, Athénban tudtak nyerni. Az a siker rengeteget érhet -ha győztesen tudják le ezt a meccet.

"Becsülettel készültünk, ezen semmi sem múlik majd. Vannak akik azt hangoztatják, hogy így meg úgy el kell vernünk őket, amivel nem értek egyet. Anyagilag stabil, légiósokkal teletűzdelt francia csapat vár ránk, azaz nem számítok könnyű csatára. Nyerjünk csak egy góllal, de meglegyen a két pont" - vélekedett a bajnok edzője. Vad azt is elárulta, hogy főleg a "kapásoldalon", no meg centerpozícióban erős a Nizza, erre fel is hívta játékosai figyelmét. Hosszú idő után végre mindenkire számíthat a tréner, elvégre a meggyógyult Haufe, valamint az egymecses eltiltását letöltő Tiba is ott lehet a vízben. "A saját stílusunkat kell játszanunk, akkor nem lehet nagyobb baj" - zárta Vad Lajos, aki egyelőre nem számolgat, nem törődik az Olympiakosszal.

Az utolsó fordulóban reményeink szerint a két négypontos együttes vívhat majd ádáz csatát a Komjádiban (ehhez ugye az is kell, hogy a már továbbjutott Becsej Athénban is nyerjen), és ez esetben egy döntetlennel is kiharcolná a négyes döntőbe jutást a magyar bajnok.

Előtte azonban a franciákat kell felülmúlni. Szóval, nincs mese, nyerni kell!

Bajnokok Ligája, Piros csoport, az állás: 1. Becsej (jugoszláv) 8 pont, 2. Olympiakosz (görög) 4, 3. Nice 2 (34-37), FTC 2 (27-38)

Az, Nemzeti Sport 2001.03.24.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001