FONTOS


 

Rangadókat játszanak a Magyar Kupa negyeddöntőjében
A sors összehozta őket

FTC-BVSC Népliget 19.00

Honvéd-Vasas Kőér utca 19.00

A sors keze.

Előbb kihúzták a bajnokot, mellé a kupagyőztest. Következett a bajnokság listavezetője, akihez pedig az egyik legnagyobb riválisa párosult. Azaz, a Magyar Kupa negyeddöntőjében (!) összeakadt a négy élcsapat (miközben Szolnok-Szeged és OSC (vagy Vízilovak)-Szentes párharcokat rendeznek még). A Ferencváros a BVSC-vel, a Honvéd a Vasassal találkozik. Mind a négyen a kupa megnyeréséért szállnak harcba, ám kettő közülük már a nyolc között ki fog pottyanni.

A sors keze.

Az esélyek? Nyugodtan mondhatjuk, azonosak. Itt is, ott is hemzsegnek a jobbnál jobb játékosok, olimpiai bajnok kapusok, kit?nő szakemberek. A Fradi a BL-ben vitézkedik, a BVSC a KEK elődöntőjében van. A Vasas abban a LEN-kupában jutott a négy közé, ahonnan a Honvéd hihetetlen balszerencsével esett csak ki, miközben idehaza hetek óta vezeti a bajnokságot.

A sors keze újra összehozta őket, lévén nem is oly régen néztek farkasszemet egymással. A Fradi vezetett a Népligetben, jól játszott, ám amint a bírók cserével végleg kiállították első számú centerüket (Matajsz Márkot), majd csakhamar kipontozták a helyettesét is (Sean Boydot), a BVSC vette át a kezdeményezést. A Vasutas nyert, azaz van törtlesztenivalójuk a zöld-fehéreknek.

Mint ahogy a Honvédnak is a Vasassal szemben. A Komjádiban őrületes meccsen, heroikus küzdelemben győzték le Vári Attiláék a riválisukat (meg is fogadták a Kőér utcában, hogy visszavágnak majd ezért a fiaskóért).

Szóval a sors keze összehozza a "nagyokat", akiknek mestereit kérdeztük, mit szólnak a sorsoláshoz, mit várnak a meccsektől (hétfőn már a visszavágókat is lejátsszák!), mi újság csapatuk háza táján.

Vad Lajos (FTC-Thomas Jeans): - Számítottam arra, hogy nehéz ellenfelet kapunk. Ilyen a mi szerencsénk... Szoros meccseket várok, amelyeken csak az utolsó pillanatban dől majd el a győztes kiléte. Otthon mindenképpen nyernünk kellene, hogy a Szőnyi úton kiharcoljuk a továbbjutást. Mert nem vitás, tovább szeretnénk jutni. Még akkor is, ha nem titok, a nizzai BL-vereség kissé megviselte fiatal csapatomat. A csapat mellé hívtam Gyarmati Dezsőt, aki sokat tud segíteni abban, hogy újra nagyot dobjunk. A minőségi vízilabdához elkél az ő tudása.

Gerendás György (BVSC-Brendon): - Ez már csak így van, ez a kupa varázsa. Egyébiránt mi tavaly is a legnehezebb ágon jutottunk a döntőbe, és nyertük meg a sorozatot, úgyhogy ez a sorsolás talán jó jel is számunkra. A játékosaimat kicsit megviselte a spanyolországi vereség. Megnéztük a felvételeket, és egyértelm?, magunkban kell keresni a hibákat. A Fradi ellen szerintem az dönt, ki kapja el hamarabb a fonalat, ki lelkesedik jobban, ki tud jobban küzdeni.

Kovács István (Honvéd-Domino): - Ez a kupa átka. Hamar összekerülnek a legjobbak, akik így nem egy, hanem két meccsen dönthetik el, ki a jobb. Vasas ide vagy oda, tovább kell jutnunk, ennek érdekében otthon, az első meccsen olyan eredményt kell elérnünk, amely után lélektani előnnyel mehetünk a visszavágóra. Fizikailag biztosan fárasztó lesz a két meccs, de bírni fogják a pólósaim. Azt sajnálom, hogy a televízió nem közvetíti a találkozókat. Nyugodtam mondhatom, nekünk nagyon kedvezőtlen, hogy csak március hatodikán lesz meg a szövetség megállapodása a TV2-vel, hogy addig nincs semmiféle közvetítés. Így nem lehet a szponzori kötelességeket teljesíteni... Na mindegy, a döntőt úgy is adják, így nincs más hátra, el kell jutni oda...

Somossy József (Vasas-Plaket): - Örülök, hogy nem a Szentes, a Szolnok, az OSC vagy a Vízilovak ellen kell játszanunk, lévén ezekre a meccsekre három néző sem kíváncsi Magyarországon... A legnehezebb ellenfél, a listavezető jutott nekünk, nincs más választásunk, a Honvédot kell kivernünk. Mint mindig, ezúttal is a saját játékunkat kell megtalálnunk, játszanunk, akkor nem lehet nagyobb gond.

Amler Zoltán

Horvát bajnokság

12. forduló: POSK-Mladost Zagreb (Varga Zs. 3) 9-10, Medvescak-Jadran 11-10, Mornar-Solaris 15-2, Primorje-Dubrovnik 15-5. Az élcsoport: 1. Mladost 24 pont, 2. Jug 18 (11 mérk.), 3. POSK 16

A Vasas LEN-kupa ellenfele, a Mladost Zagreb a három gólig jutó Varga Zsolt vezérletével csak nehezen, a bírók segítségével tudta legyőzni a POSK (a BVSC verte ki a KEK-ből) együttesét.

Nemzeti Sport 2001.03.03.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001