FONTOS


 

Készül a Fradi, a BVSC és a Vasas
Európai kupacsemegék

A ringlispíl tovább forog. Őrült a ritmus, meccs szerdán, meccs szombaton, és így tovább, és így tovább... A bajnokság most egy hónapig téli (tavaszi) álomba szenderül, de nincs megállás, elvégre jövő hét szerdán a nyolcaddöntőkkel kezdtetét veszi a március 15-ei döntővel befejeződő Magyar Kupa. Három magyar együttes azonban a hét végén sem lazsálhat, és ezzel még enyhén fogalmaztunk!

Hiszen az FTC-Thomas Jeans a világ legjobb csapatának tartott jugoszláv Naftagasz-Becsejt, a BVSC-Brendon a két évvel ezelőtti BL-győztes horvát POSK Splitet, míg a Vasas-Plaket az izomkolosszus Pérezzel felálló CN Barcelónát fogadja.

Igazi pólócsemegéknek ígérkezik a három összecsapás, ráadásul a Fradi és a Vasas közösen rendezi a találkozót. Kettős meccs lesz tehát szombaton a Komjádiban, két gigászi csata. Előbb (16-órakor) az utóbbi időben szenzációsan küzdő Vasas mérkőzik a LEN-kupa neggyedöntőjének visszavágóján spanyol riválisával. Az odavágón végig Somossy József tanítványai vezettek, jól játszottak, ám a véghajrában sajnos becsúszott egy-két hiba, s ezt kihasználva 7-7-es döntetlenre mentette a meccset a katalán gárda. Azóta méginkább beindultak a piros-kékek, legyőzték a magyar bajnoki tabellán hárompontos előnnyel vezető Honvéd-Dominót, aztán pedig a Szőnyi úton múlták felül parádés telejsítménnyel a BVSC-t. Szerdán az UTE ellen ugyan csak ikszre voltak képesek az angyalföldiek, ám nincs baj, hiszen nem titok, most főleg a Barcelona ellen készülnek. A meccs nagy kérdése, hogy sikerül-e ismét semlegesíteni a kubai származású spanyol centert, Ivan Pérezt. Amennyiben a Vári Attila, Varga Tamás kettős kiveszi a játékból az említett pólóst, azaz kihúzzák a Barca méregfogát, akkor könnyen meglehet a hőn áhított továbbjutás. Csak papíron hangzik ám ilyen könnyen...

A Fradi helyzete pedig még papíron sem! A Bajnokok Ligája első fordulójában, Athénban győzött Vad Lajos csapata, így a címvédő Becsej ellen (17.30-kor) nyugodtan szállhatnak vízbe a zöldek. Szinte minden a vendégek mellett szól -de ne feledjük, a magyar bajnok mindig akkor nyújtotta ezidáig a legjobb teljesítményt, amikor le-leírták, amikor nem őt tartották az esélyesnek! Külön érdekessége a meccsnek, hogy Molnár Tamás és Biros Péter személyében két magyar olimpiai bajnokkal érkezik a Becsej a két magyar olimpiai bajnokot, Kósz Zoltánt és Székely Bulcsút a soraiban tudó Ferencvároshoz. A KEK negyeddöntőjében a BVSC-Brendon remélhetőleg hasonló teljesítményt nyújt majd, mint Splitben, ahol Gerendás György szinte el volt "ájulva" csapata produkcióját látván. A Vasutasok két góllal is győzni tudtak idegenben, azaz elég lenne "csak" megtartani ezt az előnyt az elődöntőbe kerüléshez.

Szóval tényleg igazi pólócsemegék várnak majd ránk.

(a.z.), Nemzeti Sport 2001.02.09.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001