FONTOS


 

Férfi Magyar Kupa, negyeddöntő
A négy nagy csatái

Sajátos kupanap előtt állnak a férfiak: egyfelől két szenzációs derbire van kilátás - a sportág barátaira a legmesszebbmenőkig tekintettel lévén, a két, egymástól néhány percnyire lévő uszodában tökéletesen egy időben kezdik a találkozókat... -, másfelől még kissé képlékeny a legjobb nyolc mezőnye.

Legalábbis szombat délelőtt fél tizenegyig. Illetve, ez sem teljesen pontos, hiszen a Vidám Vízilovak-OSC-Rimi Komplex összecsapás úgy harmincöt-negyven perces lesz (egy óra az átlagos meccsidő), merthogy a találkozót 3-6-ról folytatják, a 13. perctől (egy hete ekkor szakította félbe kissé elhamarkodottan a játékvezető). Ha az OSC megőrzi az előnyét, akkor már szombat este vízbe száll a Szentes elleni negyeddöntő vidéki összecsapásán. Ha viszont a Vízilovak jól hajráznak, és fordítanak (a három gól mellett van még egyfányi hátrányuk az első meccsről), akkor csak vasárnap lesz meccs Szentesen, elvégre egy becsületes Víziló egy nap csupán egy mérkőzésen lép fel.

Ennél gyaníthatóan jobban érdekli a közt, hogy mi lesz a két szuperrangadón, elvégre Fortuna már a legjobb nyolc között egymásnak ugrasztotta a "négy nagyot". Az FTC-Thomas Jeans ebben az idényben még nem győzte le a BVSC-Brendont, ráadásul a tavalyi döntő résztvevői egyszer sem játszottak a Szőnyi úton. A szezont nyitó bajnokijuk csendes döntetlenbe fulladt a Komjádiban (8-8), majd a vasutasok arattak nagyszabású ricsajok közepette győzelmet a felsőházi rájátszás első körében, azon a bizonyos "kétcenteres" találkozón, amelyen a Fradi az utolsó negyedet két, partra száműzött középcsatára nélkül volt kénytelen lejátszani (8-11). Kérdés, hogy most, amikor talán végig teljes lesz a létszám - az olimpiai bajnokok tekintetében is, hiszen októberben a két kapusfenomén, Kósz és Szécsi még pihent -, mire megy egymással a két gárda. Abban mindenesetre bizakodni illik, hogy hasonló esztrádműsorokra nem kerül sor, mint szinte pontosan egy évvel ezelőtt, amikor a két fél az elődöntőben találkozott, és az amúgy már eldőlt visszavágón nagy hirtelen lángra lobbantak az indulatok, a Hesz-Gerendás affért követően pedig sok mindenről esett szó, kivéve a vízilabdát.

Akárcsak az imént említett gárdák, a Honvéd-Domino és a Vasas-Plaket esetében is érvényes a megállapítás, hogy a párviadal végkimenetele megjósolhatatlan. Ez a páros is kétszer találkozott, mindkétszer a Komjádiban: az első találkozón meggyőző Honvéd-siker született (10-12), míg másodjára kissé ideges légkörben a Vasas kerekedett felül (11-10). Bár a gólzápor nem garantált, ez a mérkőzés is kínál ínyencségeket, például a válogatott kettes számú kapusának posztjára hajtó Pelle Balázs, illetve Kovács Zoltán különversenyét, továbbá a Varga kontra Varga testvérpárharcot, amelynek során egy hónappal ezelőtt Tamás négy góljával szemben Zsolt erejéből csupán kettőre futotta, amit akár a meccs végkimenetét döntően befolyásoló ténynek is tekinthettünk.

Csurka Gergely, A színes Sport 2001.03.03.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001