FONTOS


 

Januárban folytatódnak az európai vízilabda-kupák

Huszonnégy csapat maradt állva az európai vízilabda kupák csoportselejtezői után, s köztük három magyar együttes várja a Dubrovnikban december 9-én sorra kerülő sorsolást.

A Bajnokok Ligájában az FTC-Thomas Jeans a várakozásnak megfelelően másodikként került a legjobb nyolc közé, ahol két négyes csoportban folytatódnak a kupacsatározások január 27-28-tól. A magyar bajnok mellett még érdekelt: Jug Dubrovnik (horvát), Olympic Nice (francia), Olimpiakosz Pireusz (görög), Dinamo Moszkva (orosz), Nis Naftagas Becej (jugoszláv), Spandau 04 Berlin (német), Telemarket Posillipo (olasz).

A KEK-ben nem csoport-, hanem párosmérkőzések következnek a negyeddöntőben január 27-28-án, illetve február 10-11-én. A csoportgyőztesként nyolc közé jutó BVSC Brendon következő ellenfele az alábbi hét rivális közül kerülhet ki: CN Marseille (francia), Jadran Hercegnovi (jugoszláv), Ethnikosz Pireusz (görög), Adecco Barcelonetta (spanyol), RN Florentia (olasz), Lukoil Volgograd (orosz), POSK Split (horvát).

A LEN Kupa további lebonyolítása hasonló a KEK-éhez, a csoportmásodik Vasas Plaketre a sorsolásnál a Mediterrani Barcelona (spanyol), a Primorje Rijeka (horvát), a CN Barcelona (spanyol), a Leonessa Brescia (olasz), az NC Vouliagleni (görög), a Mladost Zagreb (horvát) vagy a Pro Recco (olasz) várhat.

[origo], 2000.11.27.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK