FONTOS


 

Varga Zsolt visszakapta játékengedélyét

Varga Zsolt, a magyar vízilabda-válogatott centere visszakapta játékengedélyét, így semmi akadálya annak, hogy ott legyen a július 12-16. közötti spliti Európai Nemzetek Kupáján és az egy héttel később Budapesten sorra kerülő Unicum Kupán. Varga olimpiai szereplése viszont a FINA doppingbizottságának döntésétől függ.

A Mladost Zagreb pólósa a májusvégi óbecsei Bajnokok Ligája-döntő idején szedett nátha elleni gyógyszert, erről tudott a csapatorvosa és ő is bejelentette, amikor doppingvizsgálatra sorsolták ki. A kontroll tiltott szert talált a vizeletmintájában, ezért a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) június 16-án felfüggesztette játékjogát.

Harm Beyer, a FINA doppingbizottságának német vezetője most arról értesítette a Magyar Vízilabda Szövetséget, hogy a játékos visszakapta játékengedélyét, s nem tartanak igényt a személyes meghallgatására. A testület július 21-én ül össze a nemzetközi szövetség székhelyén, a svájci Lausanne-ban, hogy meghozza döntését Varga Zsolt doppingügyében.

Hivatalosan senki nem kívánta kommentálni a fejleményeket, de hozzáértő vélemények szerint a felfüggesztés visszavonása, s az, hogy a bizottság eltekint a személyes maghallgatástól, valószínűleg csak jót jelenthet. A büntetés, az eltiltás ténye, annak mértéke azonban változatlanul kérdéses és csak a FINA doppingbizottságának álláspontján múlik.

A kétszeres Európa-bajnok, Világ Kupa-győztes Varga a múlt hét eleje óta részt vesz a válogatott közös edzésein és nagyon bízik abban, hogy ott lehet Sydneyben, az olimpián.

[origo], 2000. június 30.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK