FONTOS


 

Határozatképtelen lett a pólós fegyelmi bizottság

Kedd délután tárgyalták azoknak a Fradi-játékosoknak az ügyét, akik a BVSC-s Ibolya Tamásnak heresérülést okoztak a bajnoki döntő pénteki mérkőzésén. A vízilabda-szövetség fegyelmi bizottsága, némi közjáték után, elnapolta a tárgyalást.

Hiába előzte meg nagy várakozás a súlyos sérülés okozásával vádolt Fradi-pólósok ügyének tárgyalását, a fegyelmi bizottság ugyan összeült, de nem jutott eredményre. Buza János ügyvéd, a három beidézett FTC-játékos - Balogh Gábor, Hesz Máté és Vogel Zsolt - képviselője azonnal kifogást emelt a fegyelmi bizottság egyik tagja, Ambrus Miklós ellen. A korábbi olimpiai bajnok Ambrus az FTC örökös bajnoka ugyan, ám fia, Tamás jelenleg a BVSC pólósainak másodedzője, így Buza doktor Ambrus Miklós esetleges elfogultságát vélelmezte. Idősebb Ambrus erre az ügy végéig felfüggesztette bizottsági tagságát. Ezzel viszont két főre olvadt és határozatképtelenné vált a bizottság. Buza János egyébként nehezményezte azt is, hogy a korábban bizonytalan Ibolya Tamás már nem említette Balogh és Vogel nevét, hanem egyértelműen Hesz Mátét nevezte meg támadójául, és kérte a bizottságot, hogy a határozathozatalig függessze fel Hesz játékjogát. A bizottság ezt elutasította, és a tárgyalást elnapolta.

A három nyert mérkőzésig tartó vízilabdadöntőn tehát mindenki játszhat, akit edzője a csapatba állít. Ha a Népligetben ma 17 óra 5 perckor kezdődő negyedik mérkőzésen az FTC győz, majd tízéves szünet után újra aranyérmet ünnepelhet. Ha kikap, pénteken újabb, mindent eldöntő ötödik meccs következik, a Szőnyi úton.

(Magyar Hirlap)

[origo], 2000. június 7.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK