FONTOS


 

Rajtol a vízilabda-bajnokság

Szombaton megkezdődik a férfivízilabda OB I tavaszi idénye. A nyitóforduló rangadóját vasárnap játssza a Honvéd és a Vasas. A címvédő és most is élen álló BVSC-Brendontól (16 pont) csupán rosszabb gólkülönbségével marad el a másik tavalyi döntős, az FTC-Thomas Jeans.

A Magyar Kupa keddi megnyerése után a BL- és bajnoki helytállásra törő vasutasok őszi mérlegét rontja, hogy kikaptak a Szőnyi úton a Fraditól. Az alapszakasz eredményeinek a május-júniusi a play-off 8 megszerzett pontig tartó párharcai során lesz jelentőségük.

A négycsapatos rájátszásért a két éllovas mellett még legalább hárman versengenek: a jelenleg harmadik helyezett Vasas (14), a negyedik Honvéd-Domino (10), s az ötödik ÚTE-Taxi 2000 (10). A versenyfutásukba beleszólhat az UVMK-Bau System Eger (8) is.

A legjobb vidéki csapatnak valószínüleg lendületet ad, hogy a selejtezőből indulva a legjobb nyolcig jutott a LEN Kupában. A nyitány rangadóját, a Honvéd-Vasas mérkőzést vasárnap 15.30-kor játsszák a Kőér utcában. A BVSC-FTC-Vasas trió "csúcstalálkozóira" az utolsó négy fordulóban, április második felében kerül sor.

[origo], 2000. március 16.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK