FONTOS


 

A tizenhét éves tehetség csigolyaproblémákkal bajlódik
Újpest: Varga Dánielre várva

Akik figyelemmel követik az UTE pólócsapatának bajnoki mérkőzéseit, azoknak feltűnhetett: Varga Dániel neve mellett nem szerepel mostanában szám, ami annyit tesz, nem lő gólokat a játékos. Szokatlan.

Ám ez hagyján, rosszabb esetben ugyanis a neve sincs a mérkőzéseken szereplők között.

A rendkívül tehetséges, tizenhét esztendős fiatalember (akit a felnőttválogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes is meghívott időnként a legjobbak edzésére!) nem állt meg a feljődésben. Sőt, az a baj, hogy túl gyorsan fejlődött. Hirtelen nőtt nagyot (már átlépte a két métert), és a túl gyors növekedés miatt ágyékcsigolya-problémái adódtak.

Fáj a háta. Iszonyatos gyötrelmekkel jár a betegsége, amely ha nem is mindennapos, de gyakori az uszodákban. Persze, nem kell nagyon megijedni, hiszen minden remény megvan arra, hogy hamarosan a múlté legyen a fájdalom, és a régi "Vargadani" tempózzon a medencében. Már csak azért is, mert dr. Gábor Antal bőszen kezeli a sérülést.

Az viszont már az UTE érdeme, hogy az ifjú klasszis nélkül is, a lehetőségekhez képest, jól szerepelnek, szerdán például Szentesről tértek haza egy ponttal. Az egykoron szebb napokat látott együttesnél most ez is nagy szó, a cél ugyanis az első hatba, a felsőházba kerülés. Jövő hét szerdán Egerbe látogatnak Godova Gábor tanítványai (előtte szombaton az utolsó helyezett Szolnokot fogadják), és az a meccs sok mindent eldönthet. A hevesiek is a hatba igyekeznek -könnyen lehet azonban, hogy a két csapat közül ez csak az egyiknek sikerülhet.

S vajon a derbin ott lesz Varga is?

- Remélem, jó lenne. Nagyon szeretnénk, nagy szükség lenne rá -mondta a nyáron mesteredzői címmel kitüntetett szakember, Godova Gábor.

De hogy látja a kérdést, és egyáltalán hogy érzi magát az érintett?

- Köszönöm, voltam már jobban is. Régóta tart ez az állapot, de mostanában kezdett tarthatatlanná válni. Iszonyatosan rossz a lelátóról figyelni a többieket. Az edzéseken is csak úszhatok, labdáznom nem nagyon szabad. Az Eger ellen nagyon szeretnék a vízben lenni, és győzelemhez segíteni a csapatot. Erre egyébként minden reményem megvan -árulta el hogylétét, és közeli terveit a junior-válogatott pólós. Ám hogy a labda, a játék a mindene, íme egy bizonyíték: a végén ha halkan is, de csak kibökte, titokban el-el labdázgat a tréningeken, az uszoda végében.

(amler), Nemzeti Sport 2000.11.10.

Mohi csak játékos lesz
Edzőváltás Szolnokon


Súlyos vereségek az első három fordulóban, szerdán este egy sovány döntetlen - ez a Szolnoki VSC mérlege az OB I-es bajnokságban. Mint Hollóy Tamás, a klub ügyvezetője elmondta: az eddig játékosedzőként ténykedő Mohi Zoltán a jövőben "csak" játékosként marad az SZVSC állományában. Az új tréner kijelöléséig Hegyvári György - ő eddig az utánpótlásnál dolgozott, - irányítja a kék-fehér legénységet. Az ügyvezetőtől megtudtuk, hogy felvették a kapcsolatot azzal a Wolf Péterrel, aki a kilencvenes évek közepén dolgozott már Szolnokon, mostanság pedig a Vasas utánpótlását felügyeli. A hírek szerint az ismert szakember nem zárkózik el attól, hogy ismét a Damjanich-uszodában trénerkedjen.

(varga cs.), Nemzeti Sport 2000.11.10.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK