FONTOS


 

A válogatott balkezese olasz klubot váltott
Kiss Gergő Bolognában


Továbbra is kapós a magyar pólós Itáliában. A kint játszó honfitársunkhoz többen csatlakoznak itthonról, és írnak alá szerződéseket az olasz csapatokhoz. Így tette például a magyar bajnoki döntő után a BVSC válogatottja, Märcz Tamás (Savona), no meg a Vasas centere, Regős Áron (Canottieri Napoli).

Ez utóbbi igazolás egyébként azért is érdekes, mert a kisebbik nápolyi együttes Kiss Gergőt és Binder Szabolcsot is foglalkoztatta az előző idényben, azaz a két légiós hely be volt töltve. Szerették, persze hogy szerették volna megtartani Kiss Gergőt, hiszen nem mindennap játszik náluk egy magyar válogatott pólós, de fájó szívvel lemondtak róla, lévén nem sikerült szponzort találni erre a célra.

Nem úgy a Bolognánál! A véget ért sorozatban nyolcaddiként zárt klub, amint megtudta, hogy a balkezes kiválóság távozik Nápolyból, kivetette rá a hálóját.

- Komoly tervek vannak a csapatnál, még egy légióst, két junior világbajnokot és két jó olasz játékost akarnak megszerezni. Szimpatikus ajánlattal álltak elő, úgyhogy nincs, ami visszatartson. Jól éreztem magam Nápolyban, remélem az új csapatomban sem lesz másképp. Szép város Bologna, mindent megnézek majd a párommal - tudtuk meg Kiss Gergőtől. A hírek szerint a másik külföldi játékosnak is magyart akarnak megnyerni, ám fontosnak tartják, hogy a bajnok Posillipo által csábított kapus, Attolico maradjon.

A Bologna legújabb szerzeménye a válogatottal készül az olimpiára. Az első, és legfontosabb feladat a minél jobb felkészülés Syndeyre. Ahogy Kiss fogalmazott,mindent félre kell tenni. A hétvégén pihenhet a gárda, amelybe belefér az is, hogy szombaton Balatonaligán strandvízilabda-bemutatót tart, az első strandpóló alkalmából.

A Bologna vezetői akár a magyar tengernél is meggyőződhetnek arról, hogy Kiss Gergővel jó vásárt csináltak.

(amler)

*

Lemhényi Dezső, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja és a Mező Ferenc Közalapítvány kuratóriumának elnöke könnyebb sérvm?téten esett át a MÁV-kórházban. A közkedvelt "Butykó-bácsi" felgyógyulása dr. Mikes Csaba főorvos, az egykori ismert vízilabdás és Kamuti Jenő főigazgató főorvos gondos gyógykezelésének köszönhetően alig néhány napot vett igénybe, s a hétvégét már budai otthonában tölti.

*

Javítottak az olaszok. A Jugoszlávoktól elszenvedett hatgólos vereség után összekapta magát válogatottunk egyik legnagyobb olimpiai riválisa, és Ausztrália legjobbjait intézte el. Sottani volt a nyerőember -a Florentia balkezese háromszor köszönt be: "Jobban koncentráltunk, a hátrányokat jobban védekeztük ki, de nincs hurráhangulat. Készülünk tovább" - mondta az olasz kapitány, Ratko Rudic. A tornát egyébként az egyedüli százszázalékos Jugoszlávia vezeti.

UPS-kupa, nemzetközi torna, Los Angeles. 2. forduló: Olaszország-Ausztrália 10-5, Egyesült Államok A-Horvátország 11-9, Jugoszlávia-Egyesült Államok B 11-6

Az állás: 1. Jugoszlávia 4 pont, 2. Egyesült Államok A 3, 3. Olaszország és Horvátország 2-2, 5. Ausztrália 1, 6. Egyesült Államok B 0

Nemzeti Sport, 2000. július 01.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK