FONTOS


 

UTE: tejben, vajban

Ahhoz képest, hogy néhány hónapja még a megszűnés veszélye fenyegette az újpesti vízilabda-csapatot, jelenleg úgy tűnik: nemsokára tejben-vajban fürödhet minden idők legeredményesebb magyar együttese. A 26-szoros bajnok, BEK-győztes gárda ugyanis meglehetősen szilárd támaszra lelt: a világ negyedik legnagyobb élelmiszeripari cége, a Parmalat szponzorálja mostantól a lilákat.

A Santál nevű termékcsaládot a magyar piacra most bevezető cég vezetése úgy gondolta, egy népszerű és a világszínvonalat képviselő magyar sportágat használ fel a portéka népszerűsítésére. "Így találtunk rá az UTE-ra, amelyik egy fiatal csapat, nagy jövő előtt áll" -- jelentette ki Szautner Péter kereskedelmi igazgató. Azt is elárulta, hogy egy évre kötötték a szerződést, de opciós joguk van a hosszabbításra, amivel alighanem élni is fognak jövőre, elvégre szeretnének hosszú távra tervezni.

Szenczi Szabó János, az UTE szakosztályelnöke közölte, a Taxi 2000 nem vonul ki automatikusan, így a szezon végéig a meglehetősen egzotikus UTE-Santál-Taxi 2000 néven fut majd a gárda. Szabó Bence klubelnök mindehhez annyit tett hozzá, hogy óriási segítséget nyújt a Parmalat, elvégre a pólósok kizárólag szponzori pénzekből élnek, ebből fizetik a medencék bérleti díjait, míg néhány vetélytárs burkolt állami támogatásban részesül azáltal, hogy uszodáikat a különböző költségvetési szervek tartják fenn.

A cél egyébiránt egyértelmű: ismét az UTE legyen a világ egyik legjobbja. Tekintettel arra, hogy 1994-ben "a" legjobb klubcsapatnak számított a földkerekségen, ezzel tán nem is rakták oly magasra a lécet.

(csurka g.), Nemzeti Sport 2000. április 15.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK