FONTOS


 

Az olasz bajnokságban megkezdődött a rájátszás
Monostori és a bresciai hiénák


A negyeddöntő első körével megkezdődött az olasz férfi vízilabda-bajnokság rájátszása. Az első játéknapon két hazai és két idegenbeli siker született, a címvédő INA Assitalia Roma meglepetésre vereséggel kezdte a playoffot.

Az eltiltott Benedek Tibort még mindig nélkülöző fővárosi együttes Savonába látogatott, és a második negyed közepén már 5--2-re vezetett. Ekkor azonban váratlanul leblokkolt a női válogatottat is felkészítő Formiconi mester alakulata, a hazaiak pedig a fiatal Mistrangelo két találatával szépítettek, majd a vezetést is megszerezték. Az utolsó negyedben óriási csata alakult ki, amelyből az Athena került ki győztesen, miután a másik oldalon a három-három gólt elérő Angelini, Vujaszinovics kettős társak nélkül maradt.

Az alapszakaszt az élen záró Posillipo viszont gond nélkül nyert Bolognában, ahol már az első negyed (1--6) után eldőlt a meccs. A vendégek soraiból Steinmetz Barnabás egy, Kásás Tamás három találatot szerzett, míg Bencivenga ötig, a másik oldalon pedig Salonia hatig jutott el.

Idegenben diadalmaskodott a Florentia is, amely a '98-as bajnok Pescarát páholta el. Fodor Rajmund és Dmitrij Gorskov is két góllal járult hozzá az utolsó negyedre megérett vendégsikerhez.

A negyedik mérkőzés is a hajrában dőlt el, a bresciaiak a záró kilenc percben nagyszerűen használták ki, hogy a vendégcsapatból három játékos (Piccardo, Giustolisi és Deserti) kipontozódott. A Reccót erősítő Monostori Attila egy találatot szerzett.

Olasz bajnokság. Rájátszás. Negyeddöntő, első mérkőzések: Athena Savona--INA Assitalia Roma 8--7 (1--3, 3--2, 2--1, 2--1), Systema Brescia--Recco 9--8 (1--1, 2--2, 4--4, 2--1), Universo Bologna--Posillipo Napoli 12--16 (1--6, 3--2, 3--3, 5--5), Conad Pescara--Florentia 6--10 (2--2, 1--1, 2--3, 1--4)

A visszavágókat -- fordított pályaválasztással -- pénteken játsszák, az esetleges harmadik mérkőzéseket pedig szombaton, szintén a második mérkőzés házigazdájánál.

(misur), Nemzeti Sport 2000. április 14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK