FONTOS


 

Góleső a Kőér utcában
A Honvéd és a dominó


Honvéd-Domino--Vasas-Plaket

14--11 (4--4, 6--3, 4--3, 0--1)

Kőér utca, 300 néző, V: Erdős, Juhász

HONVÉD: Pelle -- Tóth I. 1, BERECZKI 3, Varga Zs., Bárány 1, SUGÁR 3, JÄGER 2. CS: TAKÁCS 2, Gombos 1, Ofner, Bíró B., Péter 1, Nemes (kapus). Edző: Kovács István.

VASAS: Bíró Á. -- LEHMANN 4, Katonás 1, Rex-Kiss 1, Regős 1, VÁRI 3, Nitsovits. CS: Bleszity 1, Vindisch, Ágner, Martinovics. Edző: dr. Faragó Tamás.

Gól -- emberelőnyből: 8/5, ill. 10/7

Négyméteresből: 1/1, ill. --


Eddig, s ne tovább! Tóth Imra Vári Attilát, a Honvéd a Vasast állította meg
"Újabb meccs, újabb lehetőség!" -- vágott neki a rangadónak dr. Faragó Tamás, a Vasas mestere, a másik oldalon ugyanakkor Kovács István feszültebb volt a szokottnál: "Nagyon kell figyelnünk mindenre, nem könnyelműsködhetünk, az itthoni meccseinket hoznunk kell -- a rájátszás miatt".

Szoros meccset várt mindenki, a bennfentesek még azt is megkockáztatták, hogy kevés gól esik majd, mindkét csapatnál a biztonság lesz a legfontosabb.

Nos, a hozzértők jövendölése csak félig vált be. A biztonságra valóban ügyelt a Honvéd és a Vasas egyaránt, gól viszont rengeteg esett. Összesen huszonötször találtak a kapuba a játékosok -- három negyed alatt huszonnégy gólt lőttek, az utolsóban csak egyet. (Megunták?)

Az első negyedben mindkét csapat szorosan védekezett, s remekül kihasználta a fórjait. Látványos, azaz ziccerig kijátszott figurából mindössze egy gól esett -- akkorTakácsnak (3--3 után) olyan helyzetet teremtettek a társak, amit képtelenség volt kihagyni. Más kérdés, hogy Vári azonnal válaszolt rá (4--4).

A két negyed közötti szünetben a Honvédnál Varga Zsolt Pelle kapusba igyekezett lelket önteni (van jobb érzés is, mint egy negyed alatt négy gólt kapni), szinte beleüvöltötte a képébe, hogy "Nyugi Balázs, csak most kezdődik a meccs...!". A kapus nem nyugodott meg (jó a memóriája), illetve csak annyira, hogy a második negyedben "csupán" három gólt kapjon. Búsulnia mégsem volt érdemes, mert az övéi hatot lőttek a labdával szintén elvétve találkozó Bírónak. 8--6-nál vezetett először két góllal a Honvéd, s mert a Vasas (a meccsen először) előnyt hagyott ki, előbb kettő lett a háromból, majd nem sokkal utána négy. Lehmann csökkentette a hátrányt (10--7), Bleszity pedig tovább faraghatott volna belőle, ám a szünet előtti másodpercekben hiába kiabálták neki, hogy "Idő...!", a dudaszóig őrizgette a labdát.

A harmadik negyedben Pellét Nemes váltotta föl a kapuban, a csapatok pedig fölváltva lődözték a gólokat. Hol három, hol négy gól volt a Honvéd előnye, a hajrára négy maradt (14--10). Az utolsó felvonásra már eldőlt minden, a Honvéd időnként könnyelműsködhetett is, az utolsó gólt, s vele a végeredményt Lehmann jegyezte (14--11).

Kovács István: -- Nagyon kellett ez a két pont.

Dr. Faragó Tamás: -- A Honvéd jól játszott, mi voltunk a dominó.

***

A MECCS...

...TANULSÁGA. A kezdés előtt dr. Faragó Tamás, a Vasas mestere egy anekdotával szolgált: "Valahol, az arab világban, egy kis falu szélén gyerekek játszanak a homokban. Egyikük különös jeleket rajzol a porba. Egy arrafelé vetődő európai tudós sokáig nézi a krikszkrakszokat, majd ujját intőn felemelve így szól: »Meglátjátok, ez a gyerek még sokra viszi...« A falubeliek csak nevettek. Nekik lett igazuk..."

Az edző anekdotája meccs végére példabeszéddé nemesedett.

...TANÁCSA. Második negyed, 5--5 az állás. Emberelőnyt kap a Honvéd, Kovács edző figyeli, hogy kezdik játékosai a figurát, majd nagyot kiált: "Ott a Sanyi...!" Alighogy kimondja, a labda már száll is Sanyihoz, azaz Sugárhoz, aki hatalmas gólt lő a bal felső sarokba. Kottából könnyű...

...BRAVÚRJA. A játékvezetőké. Erdős és Juhász urak igazán nagyot alkottak, amikor a zsűriasztallal szembeni oldalon vezettek. Reflektorok világítottak a szemükbe, a víz csillogott -- hiába, a tévéközvetítés különleges fényviszonyokat kíván. "Csak a labdát nem látom, s a sapkákon a számokat, egyébként minden rendben van" -- morogta maga elé mindkét bíró, amikor a fényben került rájuk sor, ám azért a nehezített körülmények közepette is helytálltak.

***

Az állás
1. BVSC 10 9 -- 1 111--60 18
2. FTC 10 9 -- 1 93--49 18
3. Vasas 10 6 2 2 104--72 14
4. Honvéd 10 6 -- 4 89--73 12
5. UTE 9 3 4 2 73--70 10
6. Szentes 10 4 1 5 72--89 9
7. Eger 9 3 2 4 61--72 8
8. Szolnok 10 3 -- 7 66--109 6
9. KSI 10 1 1 8 58--94 3
10. BEAC 10 -- -- 10 56--98 0

Az Eger--UTE mérkőzést április 12-re halasztották.

Nemzeti Sport, 2000. március 20.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK