FONTOS


 

Meglehet, az UTE-pólósok évszázada a jövő keddig tart
Végjáték a Duna mentén?


A legfrissebb hírek szerint február 15-ig kapott haladékot a Margitszigeten "élő" UTE-Taxi 2000 együttese, hogy kifizesse a Nemzeti Sportuszodával szembeni tartozását, ellenkező esetben kipenderítik onnan.

- Sajnos, nem tudom cáfolni a hírt - közölte az uszoda igazgatója, Jászberényi Miklós, akit Ausztriában értünk utol telefonon. - Négy klub, az UTE, az OSC, a Szpari és a Honvéd jelentős, húszmilliós tartozást halmozott fel. Még tavaly a Sportminisztériumban Dénes Ferenc helyettes államtitkárral együtt leültünk az érintett egyesületek vezetőivel, Őze Tiborral, Frenkl Róberttel, Pazár Sándorral, Kunszt Gáborral, és megegyeztünk velük, hogy átütemezzük az adósságukat, mégpedig úgy, hogy szeptemberig felfüggesztik a törlesztést, utána pedig három egyenlő részletben, negyedévenként fizetnek. Az OSC, valamint az összeolvadás miatt a Szpari adósságát átvállaló Honvéd elnöke aláírta ezt a szerződést, ugyanakkor az UTE képviselője nem, mondván, nem tud garanciát vállalni a teljesítésre.

- Azaz?

- Hétmillió-hétszázezer forintot kellene átutalniuk, vagy ezt a megállapodást aláírniuk, ellenkező esetben február 15-én kénytelenek leszünk a nekik nyújtott szolgáltatást beszüntetni. Mindenkinek meg kell értenie, a becsületesen fizetők miatt nem tehetem meg, hogy a végtelenségig elnéző legyek. Muszáj egy határvonalat húzni, ellenkező esetben mások is erre az útra lépnek, akkor viszont az uszodát kellene bezárni.

- Azaz jövő kedden egyszerűen nem engedik be a lilákat a Hajósba?

- Bízom benne, hogy ilyesmire nem lesz szükség, elvégre az uszoda és az újpestiek között nincs ellenségeskedés. Ha nem fizetnek, úgy tudom, lesz még egy minisztériumi egyeztetés, de... Nem, erre gondolni sem szeretnék.

Kis József szakosztály-igazgató nem tagadja, kétségbeejtő helyzetben van minden idők legeredményesebb magyar pólócsapata, a 26-szoros bajnok, a BEK- és Szuperkupa-győztes, a háromszoros LEN-kupa nyertes lila gárda, az utánpótlás-bajnokságokban remeklő korosztályos együttesekről nem is beszélve.

- Január elseje óta önállóan működünk, az idei bérleti díjakat, bár nem könnyen, ki tudjuk fizetni. Havi hat-hétszáz ezer forintról van szó, úgy, hogy minimálisra csökkentettük az igénybe vett vízfelület nagyságát, ezenkívül az idén már félmillió forintért vettünk uszodabérletet a játékosainknak. Arra azonban esélyünk sincs, hogy a tavalyi adósságot rendezzük. Mondhatnám, hogy hivatalosan az egyesületnek kéne, de végül is a mi szakosztályunk használta az uszodát. Egyébként megjegyezném, állami tulajdon a Hajós is, a Megyeri út is, mégis a futballistáktól a cselgáncsozókig ingyen használják a létesítményeket, vagy hogy a sportágunkból hozzak példát, a Fradi és a BVSC sem fizet az állami tulajdonú uszodákért. De ez rajtunk nem segít.

- Miben reménykednek?

- Nem is tudom. Máshová aligha mehetünk, hiszen a Komjádi is a Nemzeti Sportuszodákhoz tartozik, a Szőnyi út pedig telített, azaz jobb híján becsukjuk a boltot. Eggyel több vagy kevesebb; kinek tűnik fel?

Nos, egy ilyen érték eltűnése alapjaiban rengetné meg a sportágat. Ez senkinek sem fáj? Tényleg végig kell néznünk az UTE haláltusáját?

Csurka Gergely, Nemzeti Sport 2000. február 4.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK