FONTOS


 

Egy fura szavazás utóélete...
Bírósághoz fordul a Szentes?


Várható volt, s úgy is történt: Szentesen felháborodás fogadta az elnökség határozatát.

- Ez minden volt, csak szavazás nem, a tartózkodás egyenlő a tehetetlenséggel - mondja Juhász József, a Kontavill-Szentesi VK elnöke. - Egy nagy múltú szövetség elnöksége ezt a hozzáállást nem engedheti meg magának. Vagy igennel szavazok, vagy nemmel, harmadik út nincs. Már beszéltem a klub szponzoraival, a határozat kézhezvétele után döntünk arról, hogy polgári bírósághoz fordulunk-e vagy sem, ugyanis továbbra is tartjuk, nekünk van igazunk! Hallottam, hogy a döntés előtt az volt az egyik fő szempont, hogy a vétlen szolnoki csapat ne kerüljön nehéz helyzetbe. Uraim, mi is vétlenek vagyunk!?

Juhász zárásként egy érdekes kiegészítést tett:

- Többen is azt mondták nekem, higgyem el, az áll a döntés hátterében, hogy a vízilabda-szövetség leváltott ügyvezető igazgatója, dr. Kiss Ottó szentesi kötődésű, magyarán, Kiss miatt most rajtunk verik el a port. Nem akarok hinni nekik...

Pázmányi Gábor, a Magyar Vízilabda-szövetség főtitkára a következőket mondta a Kiss-féle párhuzamra:

- Semmi valóságalapja nincs a feltételezésnek, higgye el Juhász úr, hogy az elnökség tagjai csak a konkrét esetet nézték a szavazásnál.

Mint kiderült, a nagy számú tartózkodás mögött az áll, hogy több edzőként dolgozó elnökségi tag úgy látta, rivális csapatok ügyében nem szeretne döntést hozni. Egyikük - a nevét hagyjuk...- elárulta, utólag döbbent csak rá, hogy az elegánsnak vélt tartózkodással pontosan azt érte el, hogy helyben maradt a versenybíró bizottság amúgy általa is hibásnak tartott határozata...

(sal)

Hangol a vasutas

A hírekkel ellentétben nem a horvát Mladost Zagrebbel, hanem a jugoszláv Naftagas Becsejjel készül a BVSC-Brendon pólócsapata a szombaton esedékes franciaországi BL-nyitányra. A vasutasok ellenfele az Olympic Nice lesz, az az együttes, amely a magyar bajnokhoz hasonlóan több éve próbálkozik a négyes döntőbe kerüléssel - eddig sikertelenül. Az idei sorozatban négy olasz, egy horvát és egy szlovák idegenlégióssal várják ellenfeleiket a franciák, akik nagyon készülnek az első hazai meccsükre.

"A körülményektől függetlenül, mindenképpen nyernünk kell" - vázolta eléggé egyértelműen a helyzetet Gerendás György, a BVSC edzője, mintegy érzékeltetve a két ország közötti színvonalkülönbséget.

A Szőnyi úti gárda pénteken repül a találkozó helyszínére, ahol egy olasz-spanyol bírókettős dirigálása mellett igyekszik a következő napon megszerezni az első két pontot, amely remek alap lehet a továbbjutást érő első két hely valamelyikének megszerzésért vívandó harcban.

A csoportrivális, címvédő horvát Splitska Banka mestere, Dragan Matutinovics ugyan dicsérte a vasutasokat, ám nem átalkodott megemlíteni, hogy a magyarok csupán a második helyért viaskodnak majd a kvartett negyedik tagjával, a görög Olympiakosz Pireusszal. "Nagy önbizalmuk van, amit a tavalyi BL-győzelemük táplál. Ha mi is elnyerjük a kupát, nekünk lesz ekkora önbizalmunk" - mondta erre Gerendás.

Szó, mi szó, ez utóbbit cseppet sem bánnánk...

(amler)

Nemzeti Sport, 2000. január 27.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK