FONTOS


 

A bekk Olaszországban is megállja a helyét
Monostori beszélgetett a bunyó helyett


Németh, Dabrowszki, Monostori, Mészáros. A hírhedt BVSC-tengely. Nem volt orvosság ellene. A négy pólós fantasztikus összhangban állta a sarat a ráúszó haddal szemben, ami bajnoki címeket jelentett a zuglói csapatnak.

Mindez már a múlté. Mészáros Csaba a legutóbbi bajnoki finálé önfeledt ünneplése után befejezte az aktív játékot, míg társa, a szintén sokszoros válogatott Monostori Attila a lehető legnagyobb csendben Olaszországba, a Pro Recco együtteséhez szerződött. Nem titkoltan az anyagi kondíciók is szerepet játszottak abban, hogy a Horkai időszak egyik legbiztosabb pontja, a nemzeti csapat akkori állóbekkje két évre beállt az idegenlégiósok sorába.

"Sajnos új védekezési struktúrával kell előállnunk, hiszen megbomlott az igen masszív tengely" -- mondta többször is Gerendás György, a vasutasok mestere. Miközben Monostorit hiányolják, addig a Recco a magyarral a fedélzeten óriási meglepetésre a talján bajnokság második helyére küzdötte fel magát, noha az olasz szakemberek előzetesen nem említették a csapatot a legjobbak között.

-- Messze még a vége, csak most jön a neheze! -- tudatta olaszországi otthonából Monostori Attila, akit éppen két edzés között sikerült telefonvégre kapnunk.

+ Az eddig produkció azért csak elárul valamit.

-- Valóban nem rossz az együttes. A legnagyobb erősítés kétség kívül a gólerős római Ferretti idecsalogatása volt, de itt játszik még az olasz válogatott bővebb keretének több tagja is, a világbajnokságot nyert olasz juniorválogatott két tehetséges pólósa és egy holland válogatott játékos. Mindent megteszünk, hogy megőrizzük ezt a pozíciót, de mint mondtam, a nehezebb erőpróbák -- például a Roma elleni meccs -- még csak ezután következnek.

+ Hogy megy önnek a játék?

-- Fokozatosan javul a teljesítményem.

+ A hírek szerint elég sokszor kipontozódik.

-- Ez igaz. Mindig a centert kell fognom, és bizony nagyon kemény a küzdelem a vízben. Az adok-kapok során szinte természetes, hogy többször is idő előtt kell befejeznem a játékot.

+ Összehasonlítaná a magyar és az olasz bajnokságot?

-- Miután a sok külföldre szerződéssel kissé meggyengült a hazai pontvadászat színvonala, úgy érzem, az itteni bajnokság valamivel erősebb. A sok jugoszláv és magyar légiós jelenléte emeli a nívót.

+ Tartja a kapcsolatot Kásással és a többiekkel?

-- Nem, csupán a meccseken találkozunk, ott viszont elbeszélgetünk. Nem is olyan rég például a Florentiával játszottunk, és a találkozó végén az olaszok szép kis bunyót rendeztek egymással, miközben én és Fodor Rajmund jól elbeszélgettünk.

+ A rövid szünetben volt ideje hazalátogatni?

-- Igen, gyorsan le is mentem a Szőnyi úti uszodába, és a szilveszteri focin is ott voltam a régi játszótársak között. Nagyon jól éreztem magam.

+ Megszokta már az idegenlégiós életet? Jól kijön a többiekkel?

-- Mindenkivel, még a sztárral, Ferrettivel is jóban vagyok, és a körülményekre sem lehet panaszom. Lakást bérelnek nekem, itt a saját autóm, jól keresek. Mi bajom lehetne?

(amler), Nemzeti Sport 2000. január 7.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK