FONTOS


 

Férfibajnokság a Dreher-kupáért
Varga, Vári: micsoda különbség!

UTE Santál 5

Vasas Plaket 8

(1-2, 1-3, 2-1, 1-2)

Komjádi uszoda, 200 néző. V: Erdős, Szentgyörgyi

UTE: ÁTS - Benczur, Ambrus, Berezvai 1, Molnár P. 1, dr. Bene, Varga Z. Cs: Suti, MÁTYÁS 1, Povázai 1, Létay, Szabó G., Varga D. 1. Edző: Godova Gábor

VASAS: KOVÁCS Z. - Katonás, Vindisch 1, VARGA T. 3, Kovács R., VÁRI A. 3, Steinmetz Á. 1. Cs: Lehmann, Czirok. Edző: Somossy József

Gól - emberelőnyből: 7/3 (1/1, 2/1, 2/1, 2/0), ill. 10/5 (2/1, 3/2, 2/0, 3/2)

Négyméteresből: - ill. 1/1

Kipontozódott: Molnár P. (28. p.)

Idegesen kezdtek a csapatok, nagyon sok volt a színészkedés mindkét oldalon, ez látszott az eredményen is, az első negyedben mindössze három gólt láthatott a közönség, ebből kettőt a Vasas könyvelhetett el. A második negyedet már komolyabban vették az együttesek, s mindez - úgy látszik - Szentgyörgyi játékvezetőt is nagyobb összpontosításra ösztökélte, olyannyira, hogy az egyik Vasas-támadás végén a bíró nagy igyekezetében az emelvény mellé lépett, s eltűnt a nézők szeme elől. Sok idő persze nem volt, hogy a játékvezető egészségi állapotával foglalkozzunk, mivel az UTE eladott labdáját követően Katonás egy tért ölelő indítást követően Várihoz passzolt, aki egyből a hosszú sarokba dobta a labdát.

Ebben az időszakban az UTE nem tudott mit kezdeni a Vasas masszív védőfalával, sorra pattantak le Létayék lövései. A vendégek jól használták ki a lefordulásokat, az egyik ellentámadás végén dr. Bene csak szabálytalanul tudta szerelni Varga Tamást - egy négyméteresért "cserébe", amit a sértett be is lőtt. A harmadik negyedet Vári bombagólja vezette be, ám ezután az UTE percei következtek, előbb Varga Dániel, majd Molnár Péter volt eredményes, miáltal egy gólra olvadt a Vasas előnye. Somossy József, a Vasas edzője érezte a bajt, így néha nemcsak a játékosokat korholta, hanem a bírókat is - reklamálásának sárga lap volt a büntetése.

Valamelyest rendezte sorait az angyalföldi gárda, Vári jóvoltából ismét vezetett kettővel, majd a negyedik rész elején Vindisch használt ki egy előnyt. Az újpestiek kénytelenek voltak siettetni a támadásbefejezést, ám - leszámítva Mátyás szenzációs centergólját - ebben a periódusban a szerencse sem állt az oldalukon, rendre a kapufát találták el. Az utolsó percekre sok izgalom nem maradt, Steinmetz ugyanis egy okos góllal véglegesítette a Vasas győzelmét.

Godova Gábor: - Úgy érzem, hogy Varga Tamással és Várival volt jobb a Vasas. Mi is megkaptuk a lehetőségeinket, de azzal a kevéssel nem éltünk. Úgy érzem, hogy ma egyenrangú ellenfelei voltunk a Vasasnak.

Somossy József: - Dinamikusan kezdtük a játékot, és úgy gondolom, hogy végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést, bár a harmadik negyedben egy kissé kiütközött a fáradtságunk. Mindenesetre örülünk a két pontnak.

Ring Tamás, A színes Sport 2000.12.08.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK