FONTOS


 

"Az előselejtezőre rámenne a gatyánk"
Tizenegy év után az UTE lemond Európáról

Ahhoz képest, hogy az új szponzor, a Santál színre lépésekor tartott tavaszi sajtótájékoztatón "az UTE név megint szép lesz" jelszót varrta a lobogójára a lila vezérkar - és az olasz cég képviselője -, jelenleg ugyancsak lehangoló tényt kénytelenek elkönyvelni az újpesti együttes hívei, azt, hogy 1989 óta először az UTE távol marad az európai színtértől - miután önként tett le az indulás jogáról.

Ezt a lépést annak a klubnak a vezetői húzták meg, amelyik az évtized legeredményesebb európai gárdája volt: háromszor nyert LEN-kupát (1993, 1997, 1999), egyszer BEK-t és Szuperkupát (1994), további két alkalommal pedig finálét vívott a BEK-ben (1995, 1996).


Tavalyi negyedszünet az újpesti együttesnél.Ugrott a kupaszereplés

Dr. Bérczes Róbert, a szakosztályvezetőség prominense érdeklődésünkre elmondta: "Csak úgy indulhattunk volna, ha előselejtezőt vívunk. Előselejtezőt viszont általában olyan ország csapata rendez, amelyiknél nincs nagy vízilabdaélet, mondjuk Málta vagy Finnország. Ha viszont nekünk most el kellene utaznunk Helsinkibe, arra rámenne a gatyánk. Ha aztán a csoportselejtező során megint el kellene repününk Barcelonába, mint egy éve, arra megint rámenne. Márpedig mi egy gatya elvesztését sem engedhetjük meg magunknak, nemhogy kettőét." Ráadásul Bérczes doktor azt még nem is említette, hogy az UTE fikarcnyit sem erősödött tavaly óta, sőt, dr. Szabó Zoltán és Tromler Miklós távozásával kifejezetten gyengült. Úgy fest, a juniorgárda és a felnőttcsapat többé-kevésbé fedi egymást manapság, márpedig egy ilyen társulattal aligha volna esély arra, hogy a páros mérkőzések fázisát elérjék a violák, azaz bekerüljenek a legjobb nyolc közé.

Egyszóval, teljes mértékben érthető a szakosztály döntése.

Most már csupán azokkal a hőzöngő kijelentésekkel kellene valamit kezdeni, amelyek májusban lepték el a sajtót, és arról tudósítottak, hogy számos válogatott - Kószról, Váriról lehetett hallani - szerződtetését tervezi a csapat. A csapat, amelyik csak a kitiltó határozat megszületését követően törlesztette uszodai adósságának egy részét.

A kupaindulás lemondásának fényében legalábbis mulatságosnak hat a bevezetőben említett szlogen.

Az egykori nagy sikerek fényében pedig kifejezetten szomorúnak az egész történet.

csurka, A színes Sport 2000.09.01.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK