FONTOS


 

Felemás nemzetközi szereplés

Öt magyar férfivízilabda csapat szerepelt pénteken az európai kupákban. Bajnokok Ligája selejtezőn győzött a BVSC, a LEN Kupában csak a Vasas tudott nyerni, az ÚTE és az UVMK Eger nem járt sikerrel, a Kupagyőztesek közt pedig fölényesen győzött a Honvéd.

A BVSC-Brendon drámai küzdelem után, a hosszabbítást követően, "hirtelen halállal" győzte le 6-5-re a szlovén Triglav Kranj csapatát a Bajnokok Ligája zágrábi selejtezőcsoportjának nyitómérkőzésén.

A harmadik negyedben már 4-2 is volt az esélyesebb BVSC javára, de a gyenge támadójáték és a rosszul sikerült utolsó hét perc vége felé csakis annak köszönhették a magyarok a hosszabbítást, hogy Szécsi kivédte a szlovének négyméteresét.

A ráadás második félidejének utolsó percében Märcz talált be, és nemsokára ismét vasutas kézen volt a labda. Az ellenfél azonban megszerezte azt, és hosszú indítás után az egyedül a BVSC-kapu előtt hagyott kranji játékos - 8 másodperccel a vége előtt - kiharcolta a mérkőzés folytatását. A magyarok ezután már a rivális térfelén tartották a labdát, így Madaras "hirtelen halálban" lőtt gólja a befejezést és a győzelmet jelentette.

A Vasas-Plaket férfivízilabda csapata magabiztos győzelemmel mutatkozott be a horvátországi Fiumében, a LEN Kupa E csoportjában, és kilencgólos győzelmet aratott nagyváradi ellenfelével szemben. A Vasas kötelező győzelmet aratott, amit elsősorban a szenzációsan játszó Regős Áronnak köszönhetett.

Az ÚTE-Taxi 2000 9-5-ös vereséget szenvedett a több világsztárt is felvonultató házigazda CN Barcelonától a G csoportban.

A címvédő újpestiek rögtön az első negyedben jelentős hátrányba kerültek, és bár az utolsó hét percben teljesítményük már nem maradt el a riválisétól, a pontszerzésre nem volt reális esély. Javításra szombaton, a Kotor ellen adódik lehetőség: a tét valószínűleg a még éppen továbbjutást érő második hely lesz.

Vereséggel mutatkozott be a pescarai csoportselejtezőjében az UVMK-Bau System Eger: az egriek 11-8-ra kaptak ki a CSZKA VMF Moszkvától.

Az abszolút kupaújonc magyar együttes megilletődötten kezdett, és 0-4 után hiába tette kiegyenlítetté a mérkőzést, két gólnál közelebb egyszer sem tudott kerülni ellenfeléhez. Gyulavári Zoltán vezetőedző elmondta, hogy az emberelőnyök kihasználásában mutatkozó különbség döntött az oroszok javára. Hozzátette: a továbbjutáshoz meg kellene nyerni a hátralévő két találkozót, ami különösen vasárnap, a házigazda Conad Pescara ellen lesz nehéz.

A KEK csoportselejtezőjének első fordulójában a házigazda Honvéd-Domino könnyed, magabiztos győzelmet aratott a török Yüzme Istanbul ellen a Kőér utcában.

A Péter Imre által vezérelt hazaiak kiválóan oldották meg a kötelező házi feladatot: a 12 gólos különbség hűen tükrözi a két csapat között meglévő tudásbeli különbséget. A Honvédnál több jó egyéni teljesítmény is akadt, amely biztató lehet a Barcelona elleni szombati csoportrangadó előtt.

Bajnokok Ligája, selejtező:
BVSC-Brendon - Triglav Kranj (szlovén) 6-5 (1-1, 1-1, 2-1, 0-1, 0-0, 1-1, 1-0)
a magyar csapat góldobói: Madaras, Märcz 2-2, Dabrovszki, Dala 1-1

LEN Kupa, 1. forduló:

E csoport:
Vasas-Plaket - Crisul Oradea (román) 12-3 (4-2, 3-0, 2-0, 3-1)
a magyar csapat góldobói: Regős 5, Nitsovits 2, Vári, Ágner, Tóth L., Vindisch, Katonás 1-1

G csoport:
ÚTE-Taxi 2000 - CN Barceloneta (spanyol) 5-9 (1-4, 1-2, 1-2, 2-1)
a magyar csapat góldobói: Szabó Z., Varga D. 2-2, Szabó G. 1

H csoport:
CSZKA VMF Moszkva (orosz) - UVMK-Bau System Eger 11-8 (4-1, 1-2, 4-3, 2-2)
a magyar csapat góldobói: Csányi 5, Kovács R. 2, Áncsán 1

KEK, D csoport, 1. forduló:
Honvéd-Domino - Yüzme Istanbul (török) 17-5 (4-1, 4-2, 5-1, 4-1)
Kőér u., 350 néző
góldobók: Péter 5, Sugár 3, Hofner 2, Gombos, Bereczki, Varga, Bárány, Bíró, Takács, Boncföldi 1-1, illetve Taylan 2, Kebalo 2, Pekin 1

[origo], 1999. november 27.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999