FONTOS


 

A Világválogatott nyerte a centenáriumi gálát

A házigazda Ferencváros 13-9-re kikapott a sikerkapitány Kemény Dénes által irányított, három magyarral megerősített Világválogatottól. A vendégek 13 klasszisa megakadályozta, hogy a 100 éves Ferencváros vízilabda-szakosztálya húsz bajnoki elsősége mellé újabb trófeát, ez esetben egy kristályvázát nyerjen el.


Steinmetz Barnabás mindkét
csapatba beférne
FTC-Thomas Jeans - Világválogatott 9-13 (3-2, 3-2, 0-4, 3-5)
Komjádi uszoda, 2000 néző, V: Klaric (horvát), Kiss (magyar)
FTC: Kósz - Székely, Nyéki 1, Fodor, Takács, Matajsz 2, Kiss Cs. Dodog, Balogh, Hesz 1, Steinmetz B. 1, Steinmetz Á. 1, Tiba 1, Haufe, Kondrád 2
Világválogatott: Sostar (jugoszláv) - Beaubien (amerikai) 1, Nagy (szlovákiai) 1, Simenc (horvát) 3, Mavrotasz (görög), Jerisov (orosz) 1, Angellini (olasz), Uskokovic (jugoszláv) 1, Molnár 2, Bukic (horvát) 1, Varga Zs. 2, Silipo (olasz) 1, Kásás

Az öt friss Európa-bajnokkal, köztük három Világ Kupa-győztessel felálló Ferencváros (melynek első bajnoki aranya még a 30-as évekből, a legutóbbi 1989-ből származik) kezdett jobban. Hamar kétgólos előnyt szereztek a hazaiak, de az első negyed végén már csak 3-2 volt a javukra.

A második játékrészt Simenc egyenlítése nyitotta, de előbb a sok évi olaszországi légióskodás után a Fradiba hazatérő Konrád lőtt gólt, majd Matajsz iratkozott fel elsőként a kétgólosok közé. 6-4-nél előbb a Világválogatottban szereplő egyik magyar sztár, Kásás felsőléces lövése pattant vissza a felezővonalig, majd a vendégek betaláltak, csakhogy pár pillanattal a dudaszó után.

A harmadik 7 percben - Kósz hatalmas védései ellenére - sorozatban négyszer volt eredményes Kemény Dénes együttese. Három délszláv gól után először talált be a Világválogatottból egy magyar, név szerint Molnár (6-8).

Az utolsó negyed gólzáport hozott, és ebből a Világválogatott jött ki jobban, többek között az egyetlenként mesterhármast elérő horvát Simenc, centerposztról és távolabbról is szemfüles Varga Zs. és a hozzá hasonlóan két gólig jutó Molnár jóvoltából. Végül néggyel nyert a vendég sztárcsapat, így átvehette a díszes kupát.

[origo], 1999. október 25.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999