FONTOS


 

Dr. Tóth Gyula: "Jöjjenek a fiatalok!"
A kapitány jövőre biztosan leköszön


A vízilabda-szövetség elnöksége döntött, meghosszabbítja dr. Tóth Gyula szövetségi kapitány szerződését. A női válogatott első embere viszont már most kijelentette, jövőre mindenképpen leköszön a posztról.

-- Megérett bennem az elhatározás, ha esetleg olimpiai bajnok lesz a női válogatott, akkor is befejezem a kapitánykodást kétezer végén -- mondja dr. Tóth Gyula. -- Tíz éve dolgozom a nőkkel, mindig is a szivem csücske marad a szakág, ha igénylik, továbbra is segítek a tanácsaimmal, ám úgy érzem, ennyi elég belőlem. Éppen ezért azt kértem, hogy ha ott lesz a csapat Sydneyben, akkor kétezer végéig szóljon a szerződésem, ha viszont nem kvalifikáljuk magunkat jövő áprilisban, akkor június harmincadikáig. Megértették az érveimet.

+ Elfáradt?

-- Nem, de reálisnak kell lenni. Hosszú ideje vagyok kapitány, nem akarok odáig eljutni, hogy már nem tudok újat mondani a lányoknak. Egyszerű, jöjjenek a fiatalok.

+ Ismer olyan szakembert, akinek szivesen átadná a stafétabotot?

-- Nem az én feladatom az utódom megtalálása, az elnökség érett arra, hogy kijelölje a megfelelő embert.

+ Vegyük az optimista változatot, a női pólóválogatott kijut Sydneybe. De mihez kezd utána?

-- A nőknek továbbra segíteni fogok, de nem tagadom, szeretnék ismét a férfipólóban dolgozni. De még korai erről beszélni, a legfontosabb, hogy a női válogatott kijusson Sydneybe.

, Nemzeti Sport 1999. december 17.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999