FONTOS


 

Férfibajnokság a Dreher-kupáért
Fradi-Újpest következik!


Hogy ki az esélyesebb?

Nehéz a kérdésre egyértelmű választ adni. A bajnokság táblázatát szemlélgetve rögvest feltűnik, hogy a csúcson, az első helyen a zöldek találhatók, méghozzá igen imponáló, "négyből négyes" mutatóval. (Rajtuk kívül csupán a bajnok BVSC mondhatja el ugyanezt magáról).

Ráadásul Vad Lajos együttese egy héttel ezelőtt fantasztikus produkcióval, szó szerint lelépte a sokak szerint a végső sikerre is esélyes Honvéd-Dominót; a 9-3-as elképesztő különbségű győzelem nem rossz ajánlólevél a következő rangadó előtt. És ha ehhez hozzávesszük, hogy a magyar válogatott első számú kapusa, Kósz Zoltán a Népligetben (is) világklasszis formában ütötte ki a feléje zúduló labdákat... Nincsenek könnyű helyzetben a lilák.

Mégis, a Ferencváros trénerének a minapi megnyilvánulása- "nyolc héttel is kiegyeznénk, csak nyerjünk..." - némi óvatosságra intheti a Székelyékért szorítókat.

Már csak azért is, mert az alaposan megfiatalított LEN-kupa győztes UTE az utóbbi két találkozóján ismét magára irányította a figyelmet. Az Eger elleni döntetlen és a BVSC-től elszenvedett vereség után előbb a másik aranyesélyesnek kikiáltott csapattól, a Vasastól csent pontot (nem sok hiányzott neki a diadalhoz sem...), majd a Szolnokot intézte el "potom" tíz góllal. "Még eléggé kiszámíthatatlan a csapatom" - mondta többször is Godova Gábor, az újpestiek edője, akinek sok munkájába telik, amíg a szó nemes értelmében is csapattá formálja a kétség kívül tehetséges, fiatal játékosait.

(amler)

Az 5. forduló műsora

November 20., szombat

BVSC-Brendon-Kontavill-Szentesi VK, Szőnyi út 13.15

Szolnoki VSC-BEAC-Intruder, Szolnok 18.00

Vasas-Plaket-UVMK-Bau System Eger, Hajós Alfréd uszoda 18.30

Honvéd-Domino-Csanádi Árpád KSI, Kőér u. 19.00

FTC-Thomas Jeans-UTE-Taxi 2000, Komjádi uszoda 19.30

Az állás
1. FTC 4 4 - - 39-17 8
2. BVSC 4 4 - - 44-24 8
3. Vasas 4 3 1 - 45-25 7
4. UTE 4 1 2 1 38-32 4
5. Szentes 4 2 - 2 33-30 4
6. Honvéd 4 2 - 2 29-32 4
7. Eger 4 1 1 2 25-30 3
8. Szolnok 4 1 - 3 23-47 2
9. KSI 4 - - 4 24-42 0
10. BEAC 4 - - 4 21-42 0

JUBILÁNSOK. A férfi OB I 4. fordulójában a következő játékosok jubiláltak. 200: Székely Bulcsú (FTC). 50: Torday Árpád (Szentes), Tromler Miklós (UTE), Vindisch Ferenc (Vasas)

*

GÓLLÖVŐLISTA. A góllövőlista élmezőnye a férfi OB I 4. fordulója után. 12 gólos: Szebeni (Szentes). 10: Gyöngyösi (Vasas), Péter (Honvéd). 8: Csányi (Eger). 7: Kiss Z. (Szolnok), Székely, Nyéki (mindkettő FTC), Petrovics (BEAC), Szívós (KSI), Tromler (UTE), Varjas (BVSC), Vári A. (Vasas). 6: Kiss I., Torday (mindkettő Szentes), Kovács R. (Eger), Madaras, Märcz, Petik (mindhárom BVSC), Regős Áron, Rex-Kiss B. (mindkettő Vasas), Szabó G. (UTE), Varga T. (Szolnok). 5: Hesz, Kiss Cs., Tiba (mindhárom FTC), Molnár P., dr. Szabó (mindkettő UTE), Rex-Kiss E. (KSI).

*

"KINEVEZÉS". Pénteki lapszámunkban - tévesen - dr. Sudár Attilát a vízilabda-szövetség bíróbizottsága vezetőjévé "neveztük ki". Ő továbbra is az ellenőri bizottság első embere.

Horvátország

Bajnoki rajt - magyarokkal

Szombaton rajtol a horvát férfibajnokság, Európa egyik legerősebbnek tartott pontvadászata. (A legutóbbi idényben a Splitska Banka a Bajnokok Ligáját, a Mladost Zagreb pedig a KEK-et nyerte meg). A szakértők szerint Varga Zsolt csapata, a Mladost és a Splitska egymás között dönti el a bajnoki cím sorsa. Ám van, aki azt tartja, hogy a Jug Dubrovnik, dr. Molnár Tamás együttese érhet a csúcsra. A két magyarral - Biros Péter és Gál András - felálló Primorje Rijeka várhatóan nem a bajnoki címért, hanem azért harcol majd, hogy felférjen a győzelmi dobogó alsó fokára.

Dragan Matutinovics, a Splitska Banka edzője meglepő kijelentést tett. Azt közölte, szívesen elvállalná a Hajduk Split igazgatói székét. Nem tudni, hogy a spliti labdarúgóklubban mit szólnak az ötlethez, ám a zágrábi lapok szerint Matutinovics bejelentését nem kell túlságosan komolyan venni, nem valószínű, hogy a foci kedvéért elhagyná a BL-győztes csapat kispadját.

(heka), Nemzeti Sport 1999. november 20.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999