FONTOS


 

Férfibajnokság a Dreher-kupáért
Továbbra is veretlen a Fradi



Kósz Zoltán világklasszis teljesítményt nyújtott a ferencvárosi kapuban
Férfibajnokság a Dreher-kupáért

FTC-Thomas Jeans-Honvéd-Domino 9-3 (3-1, 3-1, 1-0, 2-1)

Népliget, 400 néző. V: ifj. Marjai, ifj. Juhász

FTC: KÓSZ - SZÉKELY 1, Tiba, Kiss Cs., BALOGH G. 3, HESZ 1, Steinmetz Á. Cs: Vogel 1, NYÉKI 1, MATAJSZ 2, Haufe, Dobog, Takács II. A. Edző: Vad Lajos

HONVÉD: Pelle - Jäger, Bereczki, Bárány 1, Ofner 1, Péter, Sugár. Cs: Takács I. A., Gombos, Varga Zs. 1. Edző: Kovács István

Gól - emberelőnyből: 8/2, ill. 7/2

Sima meccs volt.

Nem lehetett rá számítani, a Ferencváros mégis könnyedén lelépte ellenfelét.

Noha még csak a bajnokság elején járunk, sokan úgy tartották, a Honvédnak létfontosságú a győzelem, hiszen a Vasas ellen már elveszített egy rangadót. Egy újabb vereség a későbbiekben nehéz helyzetbe sodorhatja a csapatot.

Balogh kezdte a ferencvárosi gólgyártást, majd Bereczki fórból lőtt kapufájára Hesz válaszolt a túloldalon sokkal nagyobb pontossággal, szegény Pelle még szemmel is nehezen tudta követni a labda útját. Egy gyönyörű Honvéd támadás után (csak a rend kedvéért ez volt az egyetlen...) - amely során Bárány húzta be a labdá a kiszolgáltatott Kósz mellett - felforrosódott a hangulat a medencében. Előbb Péter Imrét, az egykori Fradi pólóst küldték ki Kiss Csabáról, majd néhány másodperccel később a balkezes válogatottat szórták ki - meglepetésre cserével végleg. ("Nagyszerű színészi teljesítmény volt Péter Imre megmozdulása" -kommentált Kiss Csaba, majd komótosan leült a Népligeti uszoda hideg kövére, miközben bent Matajsz növelte újra kétgólosra a hazai előnyt.

A második negyedben lemásolta a két csapat az első hét perc koreográfiáját, aminek csak az egyik oldalon örülhettek.

Nem a Honvédnál...

A Domino játékosai mintha nem érezték volna a ritmust, sokszor már a szimpla passzoknál is hibáztak. Persze az is lehet, hogy a kapu előtt tornyosuló "Kósz-kezek" tették őket bizonytalanná. Ebből kiderül, hogy a válogatott kapusa milyen teljesítménnyel rukkolt elő. Ha csak egy szóval kéne megfogalmazni: brillírozott. ("Éreztem, hogy jól fog menni" - mondta a találkozó után).

Megérzésből is jeles.

A térfélcserére tulajdonképpen minden eldőlt. Ez persze nem azt jelenti, hogy szép mozzanatok hiányában kellett hazamenniük a nézőknek. Sőt, a felszabadult zöld-fehér játék magával hozta a szemet gyönyörködtető akciókat. Ahogy Vogel a lábtempóverseny során úgy verte a fiatal Pellét, hogy utána már "csak" be kellett suvasztania a labdát az üresen hagyott jobb felsőbe, vagy ahogy Székely fordult le emberéről, és hosszú lóba után vágta be a nyolcadikat.

Szegény embert még az ág is húzza - mondhatta Varga Zsolt, hiszen egy perccel a találkozó vége előtt a középkezdéshez készülődve Marjai bíró véletlenül a fejbe dobta a labdával, amitől láthatóan méginkább dühös lett a center.

Ettől függetlenül ez fájt neki kevésbé, csak úgy mint csapatának.

A felborított Dominónak...

Vad Lajos: - Az eredményjelző mindent elmond. Nagyszerűen játszottak a fiúk, a kapuban Kósz világszintű produkciót nyújtott.

Kovács István: - Ilyen különbséggel is megérdemelten nyert a Ferencváros. A húzóembereink csődöt mondtak.

(amler)

A meccs...

... PÁRVIADALA

Tavaly Kósz mögött Pelle csak cserekapus volt a Fradiban. A fiatal játékos váltott, kölcsönben a Honvéd színeiben játszik. A zöldek ellen is ő állt a kapuban. A túloldalon Kószt láthatta. Nem volt benne nagy öröme. A válogatott kapus minden háríthatót megfogott és végtelen sok háríthatatlannak tűnő lövést is hatástalanított, miközben ő hadilábon állt a feléje zúduló hazai bombákkal. Persze amíg Kósz kapujánál a társak is segítettek (ragyogóan védekeztek Tibáék), szegény Pellének egyedül kellett harcolnia. Így aztán nem volt sok esélye arra, hogy ő nyerje meg kettejük párviadalát.

... BONYODALMA

Most akkor, hogy is van ez? - tették fel a kérdést egy perc elteltével a zsüriasztalnál ülők. A jegyzőkönyvben Tiba a 3-as, Vogel pedig a 12-es, miközben az előbbi éppen a vízben hadakozik 11-es sapkával a fején. Hosszú hozavona után (amely során kiderült a fiatal Haufe Tamáson is más fejvédő szerepel... ) aztán helyreállt a rend, és elindult a zöld-fehér diadalmenet.

... MEGLEPETÉSE

A Honvéd gólképtelen játéka. Egész egyszerűen hihetetlen, hogy Kovács István együttese egy ilyen fontos rangadón csupán három gólt tudott lőni. Még akkor is, ha az ellenfél kapujában Kósz Zoltán tényleg fantasztikusat produkált. A számtalan kihasználatlanul hagyott emberfór, fölé, mellé lőtt labdák reménytelenné tették a Honvédnak a mérkőzést. Edzőjük nem is volt túl jó kedvében a lefújás után. És ezzel enyhén fogalmaztunk.

Kontavill-Szentesi VK-UVMK-Bau System Eger

9-6 (2-1, 1-2, 3-3, 3-0)

Szentes, 500 néző. V: Németh, Szentgyörgyi.

SZENTES: CSÁNYI - Magyar, TORDAY 2, Kiss, Dongó, Zentai 1, SZEBENI 4. Cs: BERKI 2, Csörgő, Juhász, Szabó. Edző: Fülöp Tibor

EGER: JÁSZBERÉNYI - ÁNCSÁN 2, Csányi 1, KOVÁCS R. 2, Seress, Tóth, Pszota. Cs: Hajós, SZABÓ G. 1, Pulay, Bánhidy. Edző: Gyulavári Zoltán.

Gól - emberelőnyből: 11/5, ill. 11/6

Négyméteresből: 1/1, ill. -

Három negyedig fej fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó hét percben Szebeni - a mezőny legjobbja - a szentesiek javára döntötte el a mérkőzést.

Fülöp Tibor: - Szépszámú közönségünk végig biztatott bennünket, ami megsokszorozta a csapat erejét.

Gyulavári Zoltán: - Nagyon jó mérkőzés volt. Egerben visszavágunk!

(zöldi)

Szolnoki VSC-Csanádi Árpád KSI

8-7 (2-2, 3-1, 1-1, 2-3)

Szolnok, 200 néző. V: Bátori, Vojvoda

SZOLNOK: Kucser - Körmendi 1, Lukács 1, Krasznai B. 1, Mráz, KISS Z. 2, CSEH S. 3. Cs: SŰRŰ (kapus), Fazekas, Boros, Hidasi, Varga T. Edző: Mohi Zoltán

KSI: Tóth Gy. - Rex-Kiss E. 3, Kovács O. 1, Beaubien, Paján, Szívós, Kenéz. Cs: SUTI 2, Mátyás 1, Szegő, Balatoni, Gulyás. Edző: Merész András

Gól - emberelőnyből: 5/1, ill. 1/1

Négyméteresből: 1/0, ill. -

Félórás késéssel kezdődött a találkozó, mert a játékvezető, Bátori György autója Abony előtt felmondta a szolgálatot. A két játékvezetőt és az ellenőrt végül Varga Tamás, a szolnokiak játékosa fuvarozta el a Damjanich uszodába. Erőteljesebben kezdtek a hazaiak, de három távoli "potyával" rendre felzárkóztak a vendégek. A Szolnok 3-3-nál kapust cserélt, Sűrű pedig parádés védésekkel hálálta meg a bizalmat. A rutinosabb vendéglátók végül szoros csatában nyertek a számtalan technikai hibával tarkított mérkőzésen.

Mohi Zoltán: - Teljesítettük a minimumot.

Merész András: - Sok lövés, kevés gól.

(néder)

BVSC-Brendon-BEAC-Intruder

12-6 (2-0, 5-2, 3-1, 2-3)

Szőnyi út, 100 néző. V: Vajda, Lakatos

BVSC: Laczó - TÓTH F. 2, MADARAS 2, Ibolya 1, MÄRCZ 2, Varjas 2, Németh Zs. Cs: Zoufal, Petik 1, FÜLÖP 2, Szűcs L., Csukics, Dávid Z., Király (kapus). Edző: Gerendás György

BEAC: Tory - dr. Halász 1, Max, Tomcsányi, Békés, MÁRTON 2, Petrovics 1. Cs: Varga I., Simonyi, FELVÉGI 2, Nagy L. Nagy D., Dobricza. Edző: Fekete Szilveszter

Gól - emberelőnyből: 4/2, ill. 10/4

A BEAC sokáig tartani tudta az iramot a vasutasokkal, a második negyed közepén Márton látványos találatával megközelítette a BVSC-t. A bajnokcsapa később magához tért, és alaposan megszórta az addig remeklő Tory kapuját. A harmadik játékrész végén a vendégek edzőjét, Fekete Szilvesztert reklamálás miatt kiállították a bírók, és ez látszólag kedvezően hatott csapatára: miközben a hazaiaktól három játékos kipontozódott, az egyetemisták megnyerték az utolsó negyedet.

Gerendás György: - Tizenharmadika lévén, szerettünk volna még egy gólt lőni, de nem jött össze.

Fekete Szilveszter: - A játékvezetőknek profiknak kellene lenniük, mivel pénzt kapnak a ténykedésükért. Az eredménnyel és a BVSC-vel amúgy semmi gond.

(radvány)

Az állás:

1. FTC 3 3 - - 31-12 6
2. BVSC 3 3 - - 34-19 6
3. Vasas 3 2 1 - 33-22 5
4. Szentes 3 2 - 1 26-22 4
5. Eger 3 1 1 1 20-20 3
6. UTE 3 - 2 1 22-26 2
7. Honvéd 3 1 - 2 21-25 2
8. Szolnok 3 1 - 2 17-31 2
9. BEAC 3 - - 3 18-30 0
10. KSI 3 - - 3 19-34 0

Montenegró: sikeres bemutatkozás

Molnár-ötös Kanadának

Lejátszotta első hivatalos mérkőzését Montenegró férfi vízilabda-válogatottja. A jugoszláv tagköztársaság együttese jól választott ellenfelet a különleges mérkőzésre, hiszen Kanada ellen szállt vízbe. A találkozót 13-6-ra nyerték meg a hazaiak. A mérkőzésnek - pólóban nem meglepetés - magyar érdekeltsége is volt, a kanadai válogatott szövetségi kapitánya ugyanis a magyar származású John Csikós. A vízben is voltak magyarok a juharleveleseknél, Szabó (ő három gólt vágott) és Csepregi.

A kanadai válogatott a horvát Jug Dubrovnik ellen sem járt jobban, 13-11-es vereséget szenvedett. A Jug győzelméből, dr. Molnár Tamás, a dubrovniki együttes magyar légiósa öt (!) góllal vette ki a részét.

Barátságos mérkőzés. Montenegró-Kanada 13-6 (4-3, 1-2, 5-0, 3-1). G: Maljkovics, Gojkovics, Ricsevics 3-3, Pejakovics, Barba, Matijasevics, Bjelica, ill. Szabó 3, Csepregi, Blok, Lise

(heka, szondi)

Az Európai Úszóliga (LEN) nyilvánosságra hozta a Bajnokok Ligája és a LEN-kupa selejtezőjén közreműködő játékvezetők listáját. A Bajnokok Ligája-selejtezőjében Kosztolánczy György Athénban vezet, dr. Kiss Ottó pedig Nizzában. A LEN-kupában is lesz magyar bíró, Császár György a dubrovniki csoportban ténykedik.

Női bajnokság a Felina-kupáért

Élen a Szentes

BVSC-TBÉSZ-BEAC 9-2 (1-0, 3-1, 3-0, 2-1)

Szőnyi út, 100 néző. V: Kun, Martinovics

BVSC: GYÖRE ZS. - DANCSA 3, Gál K., Cservenák 1, RÉDEI 2, Györe A., ÁDÁM ZS. 2. Cs: Hőnigh, Győri N. 1, Polereczky, Czirok, Késmárki. Edző: Györe Lajos

BEAC: Szép - Kabok, Tóth A., Szolga, Gál F. 1, Bódi 1, Szentkereszti. Cs: Szélig, Bodor. Edző: Tóth Zoltán

Gól - emberelőnyből: 5/3 ill. 5/2

Györe Lajos: - Fegyelmezett játékkal megérdemelten nyertünk.

Tóth Zoltán: - Ha ökölvívómeccs lett volna, a harmadik negyedben bedobom a törülközöt.

(radvány)

Hungerit-Carnex Szentesi VK-UVMK-Bau System Eger

16-3 (5-0, 4-0, 6-0, 1-3)

Szentes, 100 néző. V: Németh, Székely B.

SZENTES: Varga - Tóth G. 1, SIPOS 1, TÓTH N. 3, STIEBER 2, Drávucz 2, SZREMKÓ 4. Cs: Kisteleki 3, Pengő, Győri, Vér, Molnár, Tary, Rozgonyi (kapus). Edző: dr. Tóth Gyula, Pengő László

EGER: Serfőző - Denk 1, Kovács, Magyar, Szabó A. I. 2, Erdélyi, Sallai. Cs: Szarvas, Szabolcsi, Szabó A. II, Csernóczky. Edző: Nagyné Kovács Judit

Gól - emberelőnyből: 8/6, ill. 3/1

Dr. Tóth Gyula: - Jó helyzetkihasználásunknak köszönhetjük a győzelmet.

Nagyné Kovács Judit: - Ennyivel jobb a Szentes.

(zöldi)

Az állás:
1. Szentes 5 5 - - 79-23 10
2. BVSC 5 4 1 - 57-31 9
3. BEAC 5 3 - 2 29-23 6
4. Dunaújváros 4 2 1 1 46-27 5
5. Kecskemét 4 1 - 3 38-46 2
6. Vasas 4 1 - 3 20-31 2
7. Eger 5 1 - 4 23-67 2
8. OSC 4 - - 4 12-56 0

Nemzeti Sport, 1999. november 14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999