FONTOS


 

Férfi bajnokság a Dreher-kupáért
Fordulatos remi



Vári Attila két gólt lőtt az Újpestnek
Vasas-Plaket-UTE-Taxi 2000 8-8 (1-3, 4-2, 2-1, 1-2)

Komjádi uszoda, 500 néző. V: dr. Konrád, Koós

VASAS: Kovács Z. - Lehmann, Katonás 1, Vindisch, GYÖNGYÖSI 3, VÁRI 2, Nitsovits. Cs: Bleszity, Tóth L., Ágner, Rex-Kiss B. 2, Regős Á., Monostori. Edző: dr. Faragó Tamás

UTE: Németh Zs. - Benczúr, DR. SZABÓ Z. 1, Varga P. 1, Kéri 1, Molnár P., SZABÓ G. 2. Cs: Maklári, Ambrus T. 1, Tromler 1, Kollár, Varga Z., Varga D. 1. Edző: Godova Gábor

Gól - emberelőnyből: 9/3, ill. 13/4
Négyméteresből: 1/1, ill. 1/1

"Amikor kint van a főszponzor, mindig megpróbálunk jól játszani. Sokszor nem sikerül..." - jegyezte meg a találkozó előtt dr. Faragó Tamás, a Vasas edzője, aki a tőle megszokott farmer, fehér póló szerelésben érkezett a rangadóra. A jó játék pénteken este is elmaradt, hiszen az esélyesebbnek vélt angyalföldiek ellen pontot rabolt a jobbára juniorokkal felálló újpesti együttes. Döntetlen lett a fordulatos találkozó vége, ami előtt Godova Gábor a lilák mestere sem volt túlságosan optimista:

- A jelenlegi Újpest kiszámíthatatlan, ez a gyengéje és ez az erőssége is egyben - vélekedett.

A meccsen a lilák kezdtek jobban, méghozzá a két Szabó, dr. Szabó Zoltán és volt vasasos Szabó Gábor főszereplésével. Az első negyed után 3-1-re vezettek, de aztán felébredt a kezdeti sokkból a Vasas, ezért a második negyed vége előtt negyvenkét másodperccel már nála volt az előny. A fordítás kulcsemberét Gyöngyösi Andrásnak hívják, aki a második szakaszban négyméteresből, és kétszer emberelőnyből volt eredményes. Azonban a Gyöngyösi-tripla is kevés volt a Vasas vezetéshez, döntetlennel zárult a negyed.

Az első negyed után az Újpest vezetett, a második zárásakor döntetlenre álltak a felek, ennek pedig egyenes következménye, hogy a harmadik hét perc végén a Vasasnak állt a győzelem (7-6). Ekkor úgy tűnt Rex-Kiss és Vári távoli bombagólja padlóra küldi a lila-fehéreket, ám nem így történt. A záró negyedben a Vargák főszereplésével (Dániel és Péter) döntetlenre alakította a találkozót az újpesti armada (8-8). Az utolsó másfél percben mindkét oldalon akadt ziccer, sőt, 33 másodperccel a mérkőzés vége előtt a Vasas a győzelmet is megszerezhette volna, ám emberelőnyben Rex-Kiss (talán a nagy akarás miatt) két méteren belülről, vagyis szabálytalanul próbált gólt szerezni.Odalett a Vasas-lehetőség. A közhely jelen esetben igaz: fordulatokban gazdag, kiegyenlített mérkőzést láttunk.

Dr. Faragó Tamás: - Nehezen követhető találkozó volt.

Godova Gábor: - Örülök a pontszerzésnek, a csapat hozzáállása jó volt, de még keresi a stílusát.

* * *

A meccs...

...BAKIJA

Furcsán hangzik, ám nem érkezett meg a Komjádi uszodába a mérkőzésre kijelölt ellenőr. Hogy miért maradt távol, senki sem tudta megmondani, volt aki szerint az okozhatott gondot, hogy a meccset csak néhány napja tették át péntekre. Még szerencse, hogy ott ült a lelátón Königh György, aki számtalan rangos mérkőzést vezetett és ellenőrként is közreműködött. A ténykedésén nem lehetett észre venni, hogy beugró, csak a ruházatán. A megszokott fehér ing helyett kockás ingben jegyzetelt. De az a fontos, hogy jegyzetelt.

...PÁRVIADALA
Németh Zsolt és Kovács Zoltán tavasszal még egy csapatban védett, mindketten az Újpestet erősítették. A válogatott Kovács azonban a nyár folyamán a Vasasba igazolt, ezért most riválisként álltak szemben. A találkozó elején mindketten remekeltek, ám később Németh is, Kovács is elkerülhető gólokat kapott. A kapusok párviadala is döntetlennel zárult.

...REVENSA
Az Újpestben tempózó Szabó Gábor hosszú éveket töltött el Angyalföldön. Nyáron aztán a lila-fehérekhez igazolt, tegyük hozzá, nem ment zökkenőmentesen a válás. Nem titok, Szabóban dolgozott a bizonyítási vágy, s ez meg is látszott a produkcióján. Ő volt az Újpest legjobbja, két gólt lőtt volt csapatának. "A játékosok közül senkire sem haragszom, továbbra is barátok vagyunk. Nem velük volt bajom, nem miattuk váltam meg a Vasastól" - mondtaa találkozó után.

Nemzeti Sport, 1999. november 13.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999