FONTOS


 

A Posillipo nem indul a KEK-ben
Kásás: "Tudomásul vettük a döntést"


Az ügynek magyar érdekeltsége is van, hiszen a nápolyi csapatot két magyar válogatott is erősíti, Kásás Tamás és a nyár folyamán igazolt Steinmetz Barnabás.

- Az elnök úr azt mondta, mivel a Bajnokok Ligájába nem indulhatunk, a KEK pedig nem olyan fontos, akkor inkább ne is induljunk. Mit tehetünk, tudomásul vettük a döntést - mondta Kásás Tamás. - Persze, én is sajnálom, hogy így alakult. Bajnokok Ligája-győztes már voltam, LEN-kupát is nyertem már, csak a KEK-diadal hiányzott. Mindegy, megpróbálunk az olasz bajnokságban vigasztalódni. Jövő szombaton, a Pro Recco otthonában szerepelünk az első fordulóban. Meggyőződésem, van esélyünk az olasz bajnoki címre. Annak ellenére is, hogy a kapus Tadics és az olasz válogatott Giustolisi máshová igazolt, hiszen a többiek maradtak, és ugyebár érkezett Steinmetz Barnabás, valamint egy olasz junior-világbajnok játékos.

És ha már Steinmetz Barnabás. A magyar válogatott bekkje néhány napja érkezett Nápolyba. Nem titok, barátnője, Tünde is elkísérte. Lakást már kaptak, autót még nem.

- Biztosan kell egy kis idő, amíg megszokom a nápolyi vezetési stílust. Nem jó előjel, hogy az autó amit nekem szánnak, éppen a karosszériásnál van - mondta Steinmetz. - Amúgy a város csodás, a lakás kiváló helyen fekszik, és úgy látom, a csapat is hamar befogadott. Mivel a KEK-ben nem indulunk, Olasz Kupa pedig nincs, minden idegszálunkkal a bajnokságra koncentrálunk.

A Posillipo tehát nem gyengült, de a nagy rivális, az Assitalia Roma sem erősödött. A fővárosi klub - Benedek Tibor csapata - hiába próbálta megszerezni az amerikaiak kiváló centerét, Chris Humbertet, a tengerentúli pólós az utolsó pillanatban visszautasította az ajánlatot. A római klub így nem rendelkezik minőségi centerrel. Nem úgy Fodor Rajmund csapata, a Florentia, amely sikeresen ostromolta a Pescara válogatott centerét Roberto Calcaterrát, aki a következő idényben Firenzében szerepel. A szakemberek szerint a Posillipo, Roma, Florentia, Pescara négyesből kerül majd ki a bajnokság győztese.

(sal), Nemzeti Sport 1999. november 6.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999