FONTOS


 

Sorsoltak az európai kupákban
BVSC, Vasas: kötelező gyakorlat


Sorsoltak a BL-ben és a LEN-kupában, és négy magyar együttes is érdekelt volt a ceremóniánál. A Bajnokok Ligája selejtezőjében a BVSC-Brendon Zágrábba utazik, ahol a horvát Mladost -- a volt BVSC-s Varga Zsolt csapata --, a szlovén Triglav Kranj és a török Galatasaray vár rá. A továbbjutás (két együttes lép tovább) kötelező.

-- A török és a szlovén csapatot mindenképpen le kell győznünk, az erőviszonyok alapján ez nem lehet kérdéses -- mondta Gém Zoltán, a BVSC-Brendon szakosztályvezetője. -- A Mladost ellen nehezebb meccs vár ránk, de ez a találkozó remélhetőleg nem a továbbjutásról, csak a csoportelsőségről dönt.

A BL-nél maradva, Benedek Tibor csapata, az olasz Ina Assitalia Roma gárdája Berlinben selejtez, a Vincze Balázzsal és Tóth Lászlóval felálló jugoszláv Naftagas-Becsej pedig az athéni selejtezőcsoportban próbálkozik a továbbjutással.

A LEN-kupában a címvédő UTE-Taxi 2000 együttese Barcelonában vendégeskedik, a spanyol Barceloneta (a zseni Estiarte is itt játszik), a jugoszláv Kotor és az orosz Kazany lesz a lilák ellenfele. Godova Gábor, az újpestiek edzője annak ellenére is reménykedik a továbblépésben, hogy tudja, alaposan meggyengült a csapata.

-- Lehetett volna nehezebb, de könnyebb is a sorsolásunk -- mondja Godova. -- Nem tudok latolgatni, hiszen még a saját csapatomat sem ismerem, csupán egy hete edzünk közösen. Emellett nem tartom reménytelennek a továbbkerülést.

A Vasas-Plaket Rijekában vizitál, a horvát Primorje -- Biros Péter és Gál András gárdája --, a szlovák Kosice (Kassa) és a román Crisul Oradea (Nagyvárad) lesz a piros-kékek ellenfele. A mezőnyt elnézve a Vasas számára is kötelező a továbblépés.

-- Az úgynevezett Monarchia-csoport a miénk, ennek megfelelően a hangulat századfordulói lesz -- mondja dr. Faragó Tamás. -- A Rijeka Birossal és Gállal erősnek tűnik, várhatóan vele harcolunk majd a csoportelsőségért.

A selejtezőt sikeresen vevő UVMK-Bau System Eger Pescarában folytatja, a görög Hania, az olasz Pescara és az orosz VMF Moszkva társaságában. Megállapítható: bravúr kellene a sikeres szerepléshez.

-- A Pescara kiemelkedik a mezőnyből, de az orosz és a görög együttes is kemény diónak ígérkezik. Egy győzelmet mindenképpen szeretnénk elérni, de akár meglepetést is okozhatunk -- vélekedett Gyulavári Zoltán, az egriek vezetőedzője.

A LEN-kupa F-csoportjában magyar csúcstalálkozó lesz, a csoportnak ugyanis a horvát Jug Dubrovnik mellett (dr. Molnár Tamás együttese) az olasz Canottieri Napoli is tagja. Az utóbbi csapatot erősíti Kiss Gergely és Binder Szabolcs.

Bajnokok Ligája-selejtező. A-csoport (Kranj): Kreuzlingen (svájci)--Kiryat (izraeli) 9--8, Vityebszk (fehérorosz)--Lanchaster (brit) 6--7, Kreuzlingen--Lanchaster 9--7, Kiryat--Triglav (szlovén) 9--15, Kiryat--Vityebszk 6--5, Triglav--Kreuzlingen 11--7, Lanchaster--Kiryat 8--7, Triglav--Vityebszk 16--7, Triglav--Lanchaster 19--4, Kreuzlingen--Vityebszk 8--6. Tj: Triglav, Kreuzlingen. B-csoport (Stockholm): Dinamo B. (román)--Vardar (macedón) 16--3, Stockholm (svéd)--Sliema (máltai) 6--14, Dinamo B.--Sliema 10--6, Vardar--Mariupol (ukrán) 3--17, Mariupol--Sliema 9--6, Stockholm--Vardar 15--8, Dinamo B.--Mariupol 9--8, Sliema--Vardar 17--9, Stockholm--Mariupol 5--14, Stockholm--Dinamo B. 6--8. Tj: Dinamo B., Mariupol. C-csoport (Odense): Odense (dán)--Kaunas (litván) 14--9, Novaky (szlovák)--Mouscron (belga) 11--2, Novaky--Odense 13--4, Kaunas--Barendrecht (holland) 5--20, Mouscron--Odense 9--8, Novaky--Barendrecht 7--6, Barendrecht--Mouscron 13--5, Novaky--Kaunas 20--3, Kaunas--Mouscron 4--11, Odense--Barendrecht 3--15. Tj: Novaky, Barendrecht. D-csoport (Isztambul): Porto (portugál)--Helsingfors (finn) 4--9, Galatasaray (török)--Lódz (lengyel) 9--7, Lódz--Spandau (német) 4--9, Galatasaray--Porto 13--3, Spandau--Helsingfors 19--4, Porto--Lódz 3--7, Galatasaray--Spandau 4--13, Lódz--Helsingfors 12--7, Galatasaray--Helsingfors 15--4, Spandau--Porto 19--1. Tj: Spandau, Galatasaray

Bajnokok Ligája, csoportmérkőzések. E-csoport (Berlin): Ina Assitalia Roma (olasz), Splitska Banka (horvát), Spandau (német), Kreuzlingen (svájci). G-csoport (Athén): Naftagas-Becsej (jugoszláv), Olympiakosz (görög), Novaky (szlovák), Mariupol (ukrán). F-csoport (Nice): Lukoil Volgograd (orosz), Olympic Nice (francia), Dinamo Bukarest (román), Barendrecht (holland). H-csoport (Zágráb): Mladost Zagreb (horvát), BVSC-BRENDON (magyar), Triglav Kranj (szlovén), Galatasaray (török)

LEN-kupa-selejtező. A-csoport (Montpellier): Adalar (török)--Crisul (román) 7--9, Montpellier (francia)--Patrasz (görög) 7--9, Montpellier--Crisul 9--11, Patrasz--Adalar 12--4, Patrasz--Crisul 7--8, Montpellier--Adalar 7--5. Tj: Crisul, Patrasz. B-csoport (St. Bays). Tj: Kosice (szlovák), UVMK-BAU SYSTEM EGER (magyar). C-csoport (Isztambul): Duisburg (német)--Canottieri Napoli (olasz) 7--9, Kazany (orosz)--Enka (török) 10--2, Kazany--Duisburg 8--7, Canottieri--Enka 6--1, Canottieri--Kazany 12--8, Enka--Duisburg 4--14. Tj: Canottieri, Kazany. D-csoport (Moszkva): Tivoli (szlovén)--Cannstatt (német) 6-7, VMF Moszkva (orosz)--Tourcoing (francia) 11--6, Cannstatt--VMF Moszkva 4--5, Tourcoing--Tivoli 7--3, VMF Moszkva--Tivoli 17--5, Cannstatt--Tourcoing 5--6. Tj: VMF Moszkva, Tourcoing

LEN-kupa-csoportmérkőzések. E-csoport (Rijeka): VASAS-PLAKET (magyar), Primorje Rijeka (horvát), Kosice (szlovák), Crisul Oradea (román). G-csoport (Barcelona): CN Barceloneta (spanyol), Kotor (jugoszláv), UTE-TAXI 2000, Kazany (orosz). F-csoport (Dubrovnik): Jug Dubrovnik (horvát), Crvena zvezda (jugoszláv), Canottieri Napoli (olasz), Tourcoing (francia), Patrasz (görög). H-csoport (Pescara): Hania (görög), Pescara (olasz), VMF Moszkva (orosz), UVMK-BAU SYSTEM EGER (magyar)

(A BL-ben, a LEN-kupában és a már kisorsolt KEK-selejtezőben is november 26--28. között kell lebonyolítani a csoportmérkőzéseket. Kivétel a LEN-kupa F-csoportja, ahol november 24--28. között rendezik az összecsapásokat.)

(amler, sal), Nemzeti Sport 1999. november 3.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999