FONTOS


 

FTC-Világválogatott csúcstalálkozó
Benedek nem játszhat


A szervezők a világválogatottban is számítanak magyarokra, ami nem meglepő, hiszen az Európa-bajnok és Világkupa-győztes csapatból amúgy is illik válogatni. Nos, a tervek szerint a "a világ többi részét" erősíti majd Kásás Tamás (Posillipo, olasz), Varga Zsolt (Mladost, horvát), dr. Molnár Tamás (Jug Dubrovnik, horvát) és Benedek Tibor (Ina Assitalia Roma, olasz). Az érdekeltek, információink szerint, örömmel mondtak igent, egyedül Benedek szereplésével vannak gondok. A magyar válogatott játékos ugyanis éppen az eltiltását tölti (doppingvétség miatt kapott előbb nyolc hónapot, amelyet később háromra mérsékeltek), a részvétele tehát igencsak kérdéses. Persze, minden attól függ, hogy az eltiltást kimondó olasz szövetség hogyan vélekedik. Kedden sikerült elérnünk Szakadáti Lászlót, az Európai Úszóliga (LEN) igazgatóhelyettesét, aki a következőket mondta:

- Helyzetjelentést kértem az Olasz Úszószövetségtől, aminek alapján mondhatom, hogy Benedek nem lehet ott a világválogatottban - így Szakadáti. - El van tiltva mindenfajta sporttevékenységtől, az eltiltás pedig nem tesz különbséget a tét- vagy éppen a gálameccsek között.

Benedek tehát nem szerepelhet a világválogatottban, más nagyságok viszont igen. Információink szerint a meghívottak listáján szerepel a spanyol Estiarte és Rollán, a horvát Bukics és Simenc, az olasz Silipo és Attolico, a jugoszláv Uskokovics, valamint a szlovákiai Nagy Sándor.

A kérdés csak az, hogy a felsoroltak közül hányan tudnak időt szakítani a budapesti gálára.

Irány Nápoly!
Binder nem lesz egyedül


Binder Szabolcs repülőre ült és Nápolyba utazott. A volt újpesti pólóst az olasz Canottieri Napoli szerződtette. Nem titok, a Canottieri másik magyarja, a válogatott Kiss Gergely ajánlotta klubja figyelmébe a testes centert.

- Gergővel kiskorunk óta barátok vagyunk, több csapatban is együtt játszottunk - mondja Binder. - Már csak miatta is mindent megteszek azért, hogy elfogadjanak Olaszországban. A bajnokság csak novemberben indul, ám ott a helyem, szeretném alaposan megismerni a várost, a csapatot.

Egy biztos, Binder nem lesz egyedül, hiszen Kiss mellett szintén Nápolyban (Posillipo Napoli) légióskodik Kásás Tamás és Steinmetz Barnabás is.

*

Mediterrán-kupa, nemzetközi férfitorna, Kranj

Elődöntő: Triglav Kranj (szlovén)-Strasbourg (francia) 6-5 - h. u., Jadran HN (jugoszláv)-Medvescsak Zagreb (horvát) 6-5 - h. u. Döntő: Triglav-Jadran HN 7-4

(sal), Nemzeti Sport 1999. október 13.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999