FONTOS


 

Kulcsár kapitány "kijárta"
Álomlovarda Fehérvárott

"Don Quijote legyőzte a szélmalmokat" -- utalt a sportpályaépítés nehézségeire az egyik szónok szerdán Székesferhérvárott. Való igaz, az 1971-től jegyzett fehérvári öttusaélet régi álma volt a fedett lovaspálya, de hát többnyire csak "őrült álmodozónak" tekintették Kulcsár Antal szakágvezetőt, amikor minduntalan erről fantáziált. Az időközben a nők szövetségi kapitányának is választott Kulcsár "Tóni" addig kilincselt, adig harcolt, míg mostanra felépült az "álomlovarda". Nem kevesebb mint 2240 kiló csavar, 6 tonnás acélszerkezet kellett a 40x40 méter (két kézilabdapályányi terület!) tető alá hozásához, no meg rengeteg segítség, az ISM-től az Alba Volánig, a Zámbókerttől a megyei és a városi vezetőségig szinte minden szóba jöhető támogató részéről.

-- Nem szűk hét esztendőt élünk, gyarapodásnak indult a magyar sport -- értékelt beszédében Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter, mielőtt Vörös Zsuzsanna világbajnoknő és Tóth István klubelnök társaságában átvágta a nemzeti színű szalagot. -- Gratuláció és köszönet Székesfehérvárnak az új létesítményért, de a szívünk mélyén további sikereket is várunk a várostól a nyári Európa-bajnokságon...

A miniszter azt is közölte: az ISM 26 millió forinttal támogatja a 2000. esztendő talán legnagyobb hazai sportrendezvényét. Az avatás előtt szerződést írt alá az Eb támogatásáról az Ikarus, a Natur Produkt Kft. és a Cornexi Rt. vezetőivel. Megszületett a július 3-án kezdődő Európa-bajnokságon hivatalos jelmondata is (a zsámbéki Peregi Tamás pályázatnyertes szlogenje): "Az öttusa királyai a királyok városában".

Nemzeti Sport, 2000. március 23.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK