FONTOS


 

Edzés nélkül is a legjobb
Sárfalvinak kedvezett a hideg

+ Kipihente már magát? -- kérdeztük Sárfalvi Pétert, a Csepel-Dunapack világ-és Európa-bajnok öttusázóját, aki szerda délután érkezett haza Sydneyből, a Világkupa-döntőről, ahol hatodik helyével a legjobb magyar volt.

-- Igen, egészen könnyen ment este az elalvás, és azt hiszem, "visszafelé" könnyebb lesz átállni.

+ Ezek szerint Sydneyben gondot jelentett az akklimatizáció?

-- Engem az sem viselt meg, mert ahogy megérkeztünk, máris ágynak estem és elaludtam. Persze, ehhez az is kellett, hogy a repülőn egyetlen percet sem aludtam, mert zsúfolásig tele volt a gép, nem tudtam elfeküdni a székeken, ülve pedig én nem tudok pihenni. Szóval viszonylag könnyen alkalmazkodtam a körülményekhez.

+ Mint biztos olimpiai részvevő, nyilván más szemmel tartott terepszemlét a jövő évi ötkarikás játékok városában. Hogy tetszett a helyszín, a Világkupa-döntő?

-- Többen panaszkodtak a hűvös időre, ám nekem kedvezett, hogy nem volt nagyon meleg. Hasonló volt az idő, mint most itthon. A létesítmények egyébként olyanok, mint Atlantában. Sydney talán annyival jobb, hogy itt minden egy helyen van, míg Atlantában a lovaglás és a futás helyszínére másfél órát buszoztunk. A budapesti világbajnokságot, a margitszigeti kis távolságokat természetesen nem lehet felülmúlni, de bevallom, arra számítottam, hogy Sydneyben távolabb lesznek a versenyhelyszínek. A versenyről annyit mondhatok, hogy nem edzettem rá, mert csak négy nappal előtte tudtam meg, hogy a sérült Balogh Gabi helyett indulhatok, no és a felszerelésem is csak késve érkezett meg. Ezek után érthető, hogy elégedett vagyok a helyezésemmel, csak a fizikai számokban érződött a teljesítményemen a kihagyás. Jó volt, hogy a jövő évi helyszíneken versenyezhettünk.

+ A lovaglás bizonytalan szám, nem tudni, milyen szintű lovakat kap a mezőny. Sydneyben angol telivéreken ültek. Nehéz volt velük bánni?

-- Igen, ez a lófajta az egész mezőnynek ismeretlen volt. Bár én félvér lovat húztam, nem angol telivért, azért láttam, hogy ezek túlérzékenyek, máshogy kell bánni velük. úgy vélem, Sydneyben ugyanúgy vízválasztó lesz a lovaglás, mint Atlantában volt. Az olimpiáig az lesz az egyik fő feladatunk, hogy angol telivérhez hasonló lovakon gyakoroljunk.

(füredi), Nemzeti Sport 1999. október 1.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Sárfalvi Péter