FONTOS


 

Ifjúsági A-világbajnokság, Székesfehérvár
Lipták Róbert és a női csapat ifjúsági világbajnokságot nyert Székesfehérváron
Két arany, egy ezüst és bronz


Pénteken egyéniben és csapatban már bajnokot avattak az ifjúsági A-világbajnokságon. A fiúknál vívásban a mieink közül Nagy Csaba szerepelt a legjobban, a negyedik helyet szerezte meg, a csapat pedig a harmadik helyen állt, majd úszásban feljött a másodikra. A lövészetben Lipták Róbert hazai pályán jól teljesített, és egyéniben 24 pont előnnyel várhatta a befejező számot.

Rendkívül gyengén lőtt Nagy Csaba (664 pont), de még így is meg tudta tartani második helyét az együttes a jelentős előnnyel rendelkező oroszok mögött. A futásban Lipták nagy csatát vívott Frolovval. A táv utolsó harmadában Frolov megelőzte őt, az Alba Volán versenyzője azonban tartalék erejét mozgósítva elsőként futott be és szerzett aranyérmet. Remekül futott Marosi Ádám is, aki nyolcadik helyről lépett fel a dobogó harmadik fokára.
A lányoknál a vívásban Költő Nikolett (2.) és Andrejkovics Andrea (8.) végzett az élmezőnyben, ami a csapat első helyét jelentette, és ezt az úszásban is megőrizték. A lövészetben is jól teljesítettek a lányok, és a futás előtt 464 ponttal vezettek a oroszok előtt. Egyéniben az első helyen álló Költőnél csupán abban lehetett bízni, hogy talán dobogón marad. Nem így történt. Csapatban is óriási volt a küzdelem, az oroszok veszélyeztették a mieinket, és bizony a 464 pont előny erősen megcsappant, de annyi azért maradt, amennyi az aranyéremhez kellett.
A szombati pihenőnap után vasárnap a váltók versenyét rendezik meg.

Ifjúsági A-világbajnokság, Székesfehérvár
Fiúk. Egyéni (66 induló). Világbajnok: Lipták Róbert (Magyarország, Alba Volán, edzők: Kulcsár Antal, KomódyZsolt, Mészöly Gábor, ifj. Deák Ferenc) 4424 pont, 2. Ilja Frolov (Oroszország) 4404, 3. Marosi Ádám (Magyarország, Honvéd-Steffl) 4312, ... 44. Nagy Csaba (Magyarország, Alba Volán) 3804, ... 54. Marton Péter (Magyarország, KSI) 3680. Csapat. Vb: Oroszország (Frolov, Csujne, Szekretyev) 12 876, 2. Magyarország (Lipták, Marosi, Nagy) 12 540 3. Lengyelország 12 212
Lányok. Egyéni (44). Vb: Tatjána Klimevics (Fehéroroszország) 4148, 2. Aya Medany (Egyiptom) 4112, 3. Anja Pfeiffer (Németország) 4108, 4. Költő Nikolett (Magyarország, MAFC) 4072, ... 8. Andrejkovics Andrea (Magyarország, KSI) 4028, ... 11. Prill Katalin (Magyarország, Alba Volán) 3936, ... 16. Tóth Eszter (Magyarország, Alba Volán) 3840. Csapat. Vb: Magyarország (Költő Nikolett, Andrejkovics Andrea, Prill Katalin, edzők: Kulcsár Antal, Takács Péter, Cornides Edit, Kárai Kázmér, Karácsony Gyula, Mészöly Gábor, Komlódy Zsolt, ifj. Deák Ferenc, Antal-Köz Gabriella, Seres Rudolf, Budai István, Násay Gábor) 12036, 2. Oroszország 11992, 3. Fehéroroszország 11588

Székelyhidi János, Nemzeti Sport 2002.08.31.

Ifjúsági A-világbajnokság, Székesfehérvár
Mamutmezőny várható


Hétfőn Székesfehérvárott sajtótájékoztatót tartott az ifjúsági A-világbajnokság szervezőbizottsága. Az Alba Volán szakosztálya és a város már több alkalommal bizonyította, hogy kitűnő házigazdája a rangos versenyeknek, felnőtt-világbajnokság kivételével már mindenféle viadalnak adott otthont a királyi város.

A fiatalok csütörtökön kezdődő küzdelmeire 24 ország 70 fiú- és 46 leányversenyzője nevezett. Az első napon az egyéni és csapatversenyek keretében a fiúk és a lányok is vívásban és úszásban vetélkednek, majd pénteken a lövészet és a futás szerepel a programban. A szombati pihenőnap után vasárnap a váltóval zárult a világbajnokság.
A lányoknál Költő Nikolett (MAFC), Andrejkovics Andrea (KSI) és Prill Katalin (Alba Volán) alkotja a csapatot, az egyéni induló Tóth Eszter (Alba Volán) lesz, míg a váltóban Stefanovics Nikola (Alba Volán), Költő Nikolett és Prill Katalin szerepel. A fiúknál Lipták Róbertért (Alba Volán), Nagy Csabáért (Alba Volán) és Marosi Ádámért (BHSE) szurkolhatunk csapatban, míg egyéni indulónak Marton Pétert (KSI) nevezzük. A népes mezőny ellenére a cél a lányoknál és a fiúknál is az éremszerzés.

Székelyhidi János, Nemzeti Sport 2002.08.27.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK