FONTOS


 

A férfiak a tatai edzőtáborban megkezdték az Eb-felkészülést
Varsóban zárul a női Vk-sorozat

A férfi öttusázók számára a két hete rendezett budapesti Westel-kupával véget ért a Világkupa-sorozat, és kiderült, hogy pontszámai alapján az augusztus 11-i, szintén a magyar fővárosban sorra kerülő, olimpiai kvalifikációs Vk-döntőben három magyar, Balogh Gábor, Horváth Viktor és Sárfalvi Péter vehet részt.

A hölgyeknél még hátravan egy állomás, a hét végén Varsóban zárul a sorozat. Kulcsár Antal szövetségi kapitány Vörös Zsuzsannát, Füri Csillát és a Simóka testvéreket, Beát és Nórát indítja a versenyen. A szakember elmondta, hogy az utolsó Világkupának már komolyabb tétje nincs, hiszen lezárult a válogatás, és már kihirdette, hogy ki képviseli színeinket a június 18-án kezdődő Európa-, és az azt egy hónappal követő világbajnokságon. Varsóban az Eb-szereplőket indítja, így ad nekik még egy versenyzési lehetőséget a kontinensbajnokság előtt. Ha a válogatásba már nem is szól bele a hét végi viadal, azért van tétje, mégpedig a Vk-fináléba jutás. Az eddigi eredmények alapján Vörös és Füri szinte biztos döntősnek számít, de a Simóka testvéreknek is van még reményük arra, hogy újabb értékes pontokat szerezve ott lehessenek agusztusban a Hajógyári szigeten, az első olimpiai kvalifikációs viadalon.

Szóval a nők előtt még egy Világkupa áll, míg a férfiak már a világversenyekre, az Eb-re és a vb-re koncentrálhatnak. A keret tagjai hétfő reggel Budapesten, a Nemzeti Lovardában lovagoltak, majd Tatára utaztak, és elfoglalták az edzőtábort, amely három hétig ideiglenes otthonuk lesz.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány elmondta, hogy a közös munkába edzőpartnerként bekapcsolódnak majd kínai és litván versenyzők is, utóbbiak csapatát a tavalyi Eb első két helyezettje, Andrejus Zadnieprovskis és Edvinas Krungolcas fémjelzi. A felkészülés sajnos nem indult zökkenőmentesen: a tavalyi vb-ezüstérmes Horváth Viktor lábfájdalmai miatt hétfőn a Sportkórházban "vizitált", a tüzetes orvosi vizsgálat után derül majd ki, mikor csatlakozhat társaihoz.

FM, Nemzeti Sport 2002.05.28.

Nemzetközi férfiverseny, Besztercebánya

Végeredmény: 1. Horacio de la Vega (mexikói) 5648 pont, 2. Sedlecky (cseh) 5628, 3. Sappa (francia) 5572, ...7. Halmai Ottó (magyar) 5272, ...16. Grill Fábián (magyar) 4856, ... 20. Tibolya Péter (magyar) 4520, ... 24. Pajor Tamás (magyar) 4328

A viadalon a magyar színeket fiatal versenyzők képviselték.

FM, Nemzeti Sport 2002.05.29.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK