FONTOS


 

Pálvölgyi Miklós kapitány fogadalma a Vidám Parkban
Magyar sikerre várva

Nagy a tétje a pénteken kezdődő Westel férfi Világkupának. Mivel ez az idei sorozat negyedik, egyben utolsó állomása, Budapesten dől el, hogy ki szerez jogot az augusztusban szintén a magyar fővárosban sorra kerülő Vk-döntőben való részvételre. A Vk-döntő győztese pedig megváltja jegyét a 2004-es athéni olimpiára.

De ne szaladjunk előre az ötkarikás játékokig, maradjunk a hét végi viadalnál, amely legjobbjaink számára egyben válogató a világversenyekre, az Európa-bajnokságra (június 18- 23., Usti nad Labem) és a világbajnokságra (július 16-21., San Francisco).

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány elmondta, hogy a nagy tét miatt a válogatott minden tagja fokozott izgalommal várja a rajtot, az edzések jó hangulatban zajlottak, és szerencsére sérülés sem zavarta a munkát. A vasárnapi döntő záró futásának szokatlan helyszínéről, a Vidám Parkról így vélekedett a kapitány: "A három, egyenként ezerméteres kört úgy alakítjuk ki, hogy a pálya vonala érintse a Vidám Park minden nevezetességét, így természetesen a Hullámvasutat is, amely éppúgy az idén ünnepli 75. születésnapját, mint a magyar öttusaport. Egyébként nem kell félni a meglepő helyszíntől, jól futható a pálya, nincsenek benne éles kanyarok."

A helyszín bejárása során az öttusaszövetség vezetői felültek a születésnapos, favázas Hullámvasútra, ám annak modern változatát, a hajmeresztő Looping Start elborzadva nézték.

"Nincs az a pénz, amiért felülnék rá" - fogalmazták meg többen is érzéseiket.

Pálvölgyi Miklós egy darabig nézte és hallgatta a sikongató bátrakat, majd megjegyezte: "Ha magyar siker születik vasárnap, teljesítem a győztes kívánságát, felülök arra a "szerkezetre", amit kijelöl a számomra. Akár a Looping Starra is... "

Hogy sor kerül-e valaha az ígéret beváltására, vasárnap este kiderül. Ha azt vesszük, hogy a budapesti Világkupának legutóbb Balogh Gábor révén 1996-ban volt hazai győztese, akkor nincs veszélyben a kapitány - bár minden sorozat, így a külföldiek diadalmenete is megszakad egyszer. Ám ha arra gondolunk, hogy az egy hónapja rendezett madridi Vk-fordulón Horváth Viktor lett az első, akkor aggódhat a mester. A versenyzők vagányságát ismerve biztosak lehetünk abban, hogy ha az augusztusi Vk-döntőbe jutás lehetősége esetleg nem lenne elég motiváció a számukra, a kapitány megtréfálása érdekében mindenre képesek lesznek.

Elfogadott beszámolók

BUDAPEST. A Platánus Hunguest Hotelben megtartotta éves közgyűlését a Magyar Öttusa-szakszövetség. Az esemény nyitányaként megemlékeztek a nemrégiben elhunyt Gaál Ferencről, aki 1967 és 1985 között a szövetség főtitkára volt.

A közgyűlés résztvevői elfogadták a 2001-es évről szóló szakmai és pénzügyi beszámolót és a mérleget, majd a 2002. évi költségvetés tervezetét. A tanácskozás végén emlékplakettet nyújtottak át Nyulászi András mesteredzőnek 70. születésnapja alkalmából.

FM, Nemzeti Sport 2002.05.10.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK