FONTOS


 

Sárfalvi csoportmásodikként jutott tovább
Nyolc magyar a döntőben

Ahogy a mesebeli okos lány mondaná: csökkent is meg nem is, nőtt is meg nem is. Mármint a budapesti fedett pályás öttusaverseny férfi "részlegének" mezőnye az első felvonáshoz, a csütörtöki váltóhoz képest. Az indulók létszáma mindenképp nőtt péntekre, hiszen az egyéni selejtezőre 52 versenyző adta le nevezését. A "minőség" azonban némileg átrendeződött, ugyanis hiányzott két hazai világbajnok, a férfi párbajtőr Világkupán szereplő Balogh Gábor, valamint az arcüreggyulladással küszködő Kállai Ákos.

"Orvosi engedéllyel a stafétának még nekivágtam, hiszen ott csak féltusákat kell teljesíteni, azt pedig bírtam. Az egyéni két napja azonban megerőltető lett volna, a teljes felgyógyulás érdekében inkább kihagytam. Viszont hogy ne essen ki programomból egy versenyzési alkalom, megkértem Pálvölgyi Miklós kapitányt, hogy ha lehetséges, valahogy pótoljuk ezt a versenyt. Ha minden igaz, rajthoz állok a jövő heti párizsi viadalon, amelyen eredetileg csak juniorokkal vettünk volna részt" -- magyarázta Kállai.

Ha "el is vesztettünk" két világbajnokot, kaptunk helyettük néhány külföldi menőt. Például a vb-bronzérmes bolgár Hantovot, aki tavaly megnyerte a versenyt; a 1999-es vb-ezüstérmes cseh Capalinit, az Eb-második litván Krungolcast, valamint honfitársát a világ- és Európa-bajnok Zadnieprovskist. Utóbbi nem remekelt a lövészetben, csupán 177 kör került a neve mellé.

-- Hát, nem valami jó... Persze még az év elején járunk, ez az első külföldi versenyem, sőt az első öttusaversenyem. Eddig csak vívó- és lövőversenyeken indultam. A gyenge lövészetemet egyelőre a pisztolycserével magyarázom, ugyanis új pisztollyal lövök, amihez még nem szoktam hozzá. Edzéseken már lőttem ennél jobbat is, volt, hogy egész jól ment, de a verseny azért más -- indokolta produkcióját Zadnieprovskis.

A litvánok legjobbjának a páston sem volt túl sok oka az örömre -- annál inkább Sárfalvi Péternek. Világ- és Európa-bajnokunk a stafétában fogott ki gyengébb napot, ezúttal viszont javított teljesítményén. Igaz, a vívás végén elkönyvelt három elkerülhető vereséget -- bosszankodott is miattuk --, de így is őrizte helyét az élmezőnyben.

A záró futás előtt az A-csoportban szereplő magyar válogatottak közül egyedül a 17. helyen álló Fülep Attila továbbjutása volt kérdéses, ugyanis az UTE fiatalja sok pontot hagyott a páston. Nos, a fiatalabb Fülep testvérnek nem sikerült előrébb lépnie, így nem lehet ott a vasárnapi döntőben. Némi vigaszt jelenthet a Fülep családban, hogy bátyja, az Eb-bronzérmes Sándor -- hét magyar versenyző társaságában -- bejutott a 32-es fináléba. Ki kell emelni a fiatal Halasi Zoltán teljesítményét, aki Sárfalvi Péterhez hasonlóan csoportmásodikként lépett tovább.

Steffl-kupa nemzetközi fedett pályás verseny, Budapest

A selejtező csoportok élmezőnye és a továbbjutott magyarok. A-csoport: 1. Valentini (olasz), 2. Sárfalvi Péter (magyar), 3. Chabrecek (szlovák), 4. Brünisholz (svájci), 5. Ács (szlovákiai), 6. Zadnieprovskis (litván), 7. Horváth András (magyar), ...10. Kertész Ádám (magyar), ...15. Kohár István (magyar). B-csoport: 1. Niederberger (német), 2. Halasi Zoltán (magyar), 3. Zemaitis (litván), 4. Fiser (szlovák), 5. Krungolcas (litván), 6. Borkin (ukrán), ...11. Fülep Sándor (magyar), ...13. Madarassy Dániel (magyar), ...15. Kovács Gergely (magyar)

(füredi), Nemzeti Sport 2002.02.23.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK