FONTOS


 

Közös vívóedzések a párbajtőr-válogatott tagjaival
Fiatalok különharca

Már nem sokáig kell a magyarországi zimankóban edzeniük öttusázóinknak, ugyanis véglegessé vált, hogy a legjobbak idén is élvezhetik a Barcelona melletti sportbázis vendégszeretetét. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány elmondta, hogy - köszönhetően a Spanyolországban dolgozó Kováts Endre vezetőedző segítségének - február 3-a és 16-a között kilenc férfi és hat női versenyzőnk készülhet melegebb éghajlaton. Mivel kintlétük idejére esik a barcelonai férfi párbajtőr Világkupa-verseny, a kapitány szeretné, ha öttusázói közül minél többen pástra léphetnének a "hivatásos" vívók között - erre korábban már többször lehetőségük nyílt.

A vívás egyébként is kiemelt számként szerepel majd a felkészülésben, ezt jelzi az a megállapodás, amelynek értelmében heti három alkalommal a párbajtőrözőkkel együtt tartják vívóedzéseiket Sárfalviék. A világbajnok párbajtőrözők és a világbajnok öttusázók ezentúl már nemcsak az országos vívóbajnokságon, hanem a mindennapos edzéseken is összecsaphatnak.

Öttusázóink a Barcelonából való hazaérkezés utáni héten már számot is adhatnak formájukról a hagyományos budapesti fedettpályás viadalon. A verseny három fiatal, Fülep Attila, Horváth András és Kertész Ádám számára válogató lesz, ugyanis az itteni, valamint a márciusi mexikói versenyen nyújtott produkció alapján eldől, hármójuk közül ki lesz az a kettő, aki a hat, már rutinos válogatottal együtt harcba indul a világ- és Európa-bajnokságon való szereplésért. Pálvölgyi elmondta, mindenki két-két Világkupán - egy külföldin és a májusi budapestin - szerezhet pontokat, és ezek után derül fény a világ- és Európa-bajnokságon szereplő csapat összetételére.

(füredi), Nemzeti Sport 2002.01.11.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK