FONTOS


 

Elbúcsúztatták Hanzély Ákost és Madaras Ádámot
Évfordulók jegyében

Csütörtök délután a Trófea Étteremben tartotta évzáró-évnyitó összejövetelét a Magyar Öttusa Szakszövetség.

Császári Attila elnök köszöntőjében szólt arról, hogy a 2002-es esztendő két szempontból is fontos évforduló a magyar öttusasportban. 1927. április 21. és 29. között rendezték meg a sportág első viadalát hazánkban - azért kilenc nap alatt, mert akkor még minden versenyszám között egy nap pihenőt kellett tartani - tehát idén lesz 75 éves a magyar öttusasport és az összes idei eseményt ezen évforduló jegyében rendezik majd meg. A másik nevezetes dátum 1952. július 25-e - Helsinkiben ezen a napon nyert olimpai aranyérmet a Benedek Gábor, Szondy István, Kovácsi Aladár összetételű csapat, vagyis félszáz éves az első magyar olimpiai aranyérem.

A régmúlt után a közelmúltról esett szó: elbúcsúztatták a sportág két kitűnőségét, a pályafutását befejező Hanzély Ákos és Madaras Ádám világbajnokokat. Ezt követően Császári Attila és Stark Gáspár, a Classys Informatikai Kft. ügyvezető igazgatója szponzori szerződést írt alá, amelynek értelmében a cég a sportág új támogatója lett.

Kálnoki Kis Sándor társelnök értékelte az elmúlt évet: 2001 világversenyein az öttusázók 28 érmet szereztek, ebből 11-et olimpiai számban, azaz egyéniben, a medáliák közül 14 volt az arany, nyolc az ezüst, hat a bronz.

Végezetül Császári Attila elnök átadta a július végi, budapesti junior világbajnokság aranyérmeit Horváth Andrásnak, Halasi Zoltánnak és Kertész Ádámnak, a hármas a csapatversenyben a harmadik helyet szerezte meg, ám az előtte végzett orosz és ukrán válogatottat a nemzetközi szövetség doppingolás miatt kizárta.

(füredi), Nemzeti Sport 2002.01.04.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK