FONTOS


 

A vízválasztó lövészet
Érmekben bízva

A tavalyi junior-világbajnokságon bronzérmes volt egyéniben, a három hete megrendezett korosztályos Európa-bajnokságon pedig ezüstérmes. Ha folytatódna a sor, a következő világversenyen már aranyat akasztanának Kertész Ádám nyakába.

Sajnos a sportra nem érvényesek a matematika törvényei, de azért a "visszaszámlálásban" reménykedni szabad. Abban pedig mindenképp bízhatunk, hogy a jövő heti, budapesti junior-világbajnokságon sem marad medália nélkül a KSI tehetséges versenyzője.

-- Az Európa-bajnokságon a fináléba jutással nem volt gond, annál inkább a döntőbeli lövészetemmel -- mondja Kertész Ádám. -- Ez a gyenge számom, éppen ezért az egésznapos teljesítményemet meghatározza, hogy hány kört érek el. Sajnos nagyon ingadozó a teljesítményem. Két évvel ezelőtt a székesfehérvári junior Eb selejtezőjében száznyolcvanhármat lőttem, aztán a döntőben csupán százötvenötöt... Most Usti nad Labemben százhatvanhatig jutottam, ami az utolsó előtti helyhez volt elég.

-- Nem túl biztató kezdés.

-- El is voltam keseredve, ám az edzők nyugtattak, hogy ne törődjek vele, felejtsem el, képzeljem azt, hogy csak most kezdődik a verseny. Ez jólesett, erőt adott, és harmadik lettem a vívásban. Aztán minden számban fokozatosan jöttem előre. A futást a nyolcadik helyen vártam, és abban bíztam, hogy pontszerző helyen tudok végezni. Szerencsém is volt, mert a jó futók mögöttem indultak, én pedig meg tudtam előzni néhány nagy riválist, úgyhogy dobogóra állhattam. Örömömet csak az árnyékolta be, hogy csapatban lemaradtunk az éremről, mert kisorsoltuk az egyetlen rossz lovat, és nem boldogultunk vele.

-- Izgul, várja már a budapesti versenyt?

-- Nagyon várom, és örülök annak, hogy itthon versenyezhetünk. Két éve Székesfehérvárott sokan szurkoltak nekünk, és csodálatos volt ilyen környezetben megnyerni a váltót. Egyébként most is dobogóra várom a váltót és a csapatot is, egyéniben pedig jó lenne a hat között végezni. Hogy izgulok-e? Nem jobban, mint máskor, mivel úgyis eléggé izgulós vagyok. A vívásban még segít is ez az érzés, csak sajnos a páston nem hoz annyi pluszt, mint amennyit elvisz a lövészetben.

Füredi Marianne, Nemzeti Sport 2001.07.28.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK