FONTOS


 

A világbajnokság színhelyén a hazaiaknak lejtett a pást
Vigyázni kell a brit lovakkal

Míg legjobb férfi versenyzőink a budapesti Westel-Ericsson-kupáért csatáztak az elmúlt hét végén, a nők angliai Világkupa-viadalon szerepeltek. Az eseményre talán azért (is) nevezett igen erős mezőny, mert a júliusi férfi és női világbajnokságnak Anglia ad otthont.

- Hogyan sikerült a terepszemle?

- Nagyon hasznos túra volt - mondta a hazaérkezés után Korponai István edző, a csapat vezetője. - A legfontosabb tapasztalatot a lovakkal kapcsolatban szereztük. Nagyon oda kell majd figyelni erre a számra, mert a lovak most is kegyetlen tréfát űztek a versenyzőkkel. Hatan lovagoltak nulla pontot, és sajnos a mieink sem remekeltek ebben a tusában, bár ők nem zártak pont nélkül.

- A végeredmény már ismert: az olimpiai bajnok Stephanie Cook győzött, a magyarok közül a nyolcadik helyezett Füri Csilla lett a legjobb...

- És a legjobb magyar lovas is Csilla volt, 1040 pontot szerzett a pályán. Egyik legjobb számát, az úszást ezúttal is megnyerte, és futásban is csak a két brit "futógép", Cook, valamint Lewis tudta őt megelőzni. Örvendetes, hogy lövészete kezd stabilizálódni, 167 körig jutott, kár, hogy utolsó lövése ötös volt.

- Világ-és Európa-bajnoknőnk, Vörös Zsuzsanna a tőle szokatlan tizennyolcadik helyen zárt. Miért?

- Elsősorban gyenge, 720 pontos vívása és az elején említett lovaglás miatt. Nem találta a távolságot a páston. Hozzá kell tenni, hogy a zsűrik sem álltak mellette, több tust nem ítéltek meg neki. Erősen a hazai versenyzők felé lejtett a pást, őket segítették. Lövészetben 180 kört ért el Zsuzsa, aminek azért kell örülni, mert mostanában fegyverproblémái voltak, ám amióta visszatért régi pisztolyához, kezd magára találni. Úszásban javuló formát mutatott, majd jött a lovaglás, ami rajta is kifogott, a 18. helyre csúszott vissza, és ott is maradt a futás során.

- A két fiatalnak, Vojtkó Editnek és Szathmáry Adriennek elsősorban a tapasztalatszerzés miatt volt fontos a versenyzés.

- Sikerült helytállniuk, döntőbe kerültek, és ott is volt egy-két jó számuk. Vojtkó sajnos a döntőben nem tudta megismételni selejtezőbeli lövészetét. Neki sem kedvezett a lovaglás, viszont fájós lábbal is jól futott. Szathmáry gyengén lőtt, aztán második lett az úszásban. A futását ki kell emelni, ötödik tudott lenni a gyilkos iramban.

Füredi Marianne, Nemzeti Sport 2001.05.16.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK