FONTOS


 

A tilalom után már szállíthatóka lovak
A Világkupa nincs veszélyben, a vb még messze van

A Nagy-Britanniából származó, és Európa nagy részét sújtó veszedelem, a száj- és körömfájás kihatott és kihat az élet különböző területeire, így a turizmusra és a kereskedelemre is. Ám azt, hogy a sportéletet hogyan befolyásolja, egyelőre nem tudni.

Az öttusázók ez évi versenynaptárában két rangos angliai esemény, szerepel: az egy hónap múlva esedékes női Világkupa-viadal, valamint a júliusi felnőtt férfi és női világbajnokság.

- Mi a helyzet Angliában? Meg tudják rendezni az idei viadalokat, vagy felmerült a halasztás, esetleg lemondás lehetősége?

- Nem alaptalan a félelme, már más országokból is megkerestek minket ezzel a kérdéssel - felelte a telefonvonal túlsó végén Németh István, az angol női válogatott kapitánya, olimpiai és világbajnok versenyzők edzője. - Két hete valóban betiltottak minden lovasversenyt az országban, és a kormány nem engedélyezte a lovak szállítását. Ám az állatok levágása után feloldották a tilalmat. Bár újabb és újabb megbetegedésekről hallani, akinek állatorvosi igazolása van arról, hogy lakóhelyéhez közel, bizonyos körzeten belül nincs fertőzés, az szállíthat lovakat.

- Ezek szerint a női Világkupát megrendezik.

- Igen. Sőt, népes és erős mezőny várható, már eddig negyvenhét nevezés érkezett. A versenynek egyébként az öttusaközpont, Bath ad otthont.

- A tervek szerint júliusban Millfield látja vendégül a világbajnokság résztvevőit. A vébé sincs veszélyben?

- Most úgy t?nik, nincs. De az még messze van, addig bármi történhet... Ám úgy érzem, a kormány már nem tud tovább szigorítani, hiszen eddig is kemény intézkedéseket hozott.

F.M., Nemzeti Sport 2001.04.10.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK