FONTOS


 

Kérdéses Máthé és Simóka Nóra indulása
Női Világkupa Fehérvárott

Székesfehérvárott tartotta sajtótájékoztatóját az április 27--30. között rendezendő női öttusa Világkupa szervezőbizottsága. Az egykori koronázó város az elmúlt évi sikeres fehérvári Európa-bajnokság rendezése után ezúttal is felkészülten várja a résztvevőket. A fehérvári viadalra eddig 15 ország 55 versenyzője nevezett. A magyar színeket 12 hölgy képviselheti majd, ám Kulcsár Antal szövetségi kapitány még nem döntött az indulókról. Az biztos, hogy az anyai örömök elé néző Simóka Bea nem indul, míg bizonytalan, hogy testvére, Nóra április végére milyen edzettségi szinten lesz kézműtéte után.

Hasonlóan bizonytalan a múlt heti, párizsi versenyen orrcsonttörést és egyéb sérülést szenvedett Máthé Vivienn felépülése is. Ennek ellenére a szövetségi kapitány optimista, főleg a hazai környezetben versenyző Vörös Zsuzsától vár kitűnő eredményt, aki az olimpia után három hónapos pihenőt követően januártól, igen aktívan dolgozik.

Császári Attila, a MÖSZ elnöke bejelentette, hogy a lovaglásban az eddig alkalmazott pontszámítás lesz érvényben a viadalon. Az egyéni és a váltóversenyen -- utóbbiból számítják ki a csapatverseny eredményét -- pedig 14 csapatnak van esélye az aranyéremre, mivel a tizenöt országból tizennégyből neveztek legalább három versenyzőt. A versenyek helyszíne megegyezik az Európa-bajnokságéval, vagyis az úszást a városi fedettuszodában, a vívást a Köfém Sportcsarnokban, a lövészetet, a lovaglást és a futást az Alba Volán Sportcentrumban rendezik meg.

Nemzeti Sport, 2001.04.04.

Öttusa Világ Kupa Székesfehérvárott

Három és fél héttel az április 27-e és 29-e között sorra kerülő székesfehérvári női öttusa Világ Kupa-viadal előtt már 15 ország 55 versenyzője jelezte részvételi szándékát.

A három nap során az egyéni mellett váltóversenyre is sor kerül, a vívást a Köfém Sportcsarnokban, az úszást a Városi Sportuszodában, a lövészetet, a lovaglást és a futást az Alba Volán sportközpontjában rendezik.

Máthé Vivien a hétvégi párizsi versenyen a lovaglás során bukott, s orrcsonttörést szenvedett, így indulása bizonytalan, csakúgy, mint Simóka Nóráé, aki térdműtétje után még mindig csak lábadozik. A csapatot később jelöli ki Kulcsár Antal kapitány.

Sporthírek, 2001.04.03.

Nóra, újra

Az idei öttusázó Világkupa-sorozat harmadik állomásaként - Mexikóváros és Párizs után - Székesfehérvár ad otthont április 27. és 30. között az újabb rendezvénynek.

A selejtezőn 15 ország 55 öttusázója rajtol. A váltóviadalon tíz ország 14 váltója érdekelt. Ez kuriózum, hiszen eddig Eb-ken és vb-ken se jött még össze 8-10 csapatnál több. A magyar rendezők lehetővé tették a világbajnok angolok számára, hogy két váltóval rajtolhassanak. Indul az olimpiai bajnok brit Cook, s az olasz Fares, a francia Delemer, a német Meyer-Efland, a lengyel Boenisz is nagy név. Mint Kulcsár Antal lányaink szövetségi kapitánya elmondta, elsősorban Vörös Zsuzsától, az egyéni világ- és Európa-bajnoktól vár jó szereplést. Simóka Nóra az olimpián szerzett sérülése után most tér vissza. A Világkupa versenyeit a fehérvári helyszíneken mindenki ingyen tekintheti meg, ezzel is népszerűsíteni kívánják az öttusasportot.

dévényi, A színes sport 2001.04.21.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK