FONTOS


 

Simóka jobban megérdemelné?
Irány Athén!

A hazai szövetség jóvoltából három öttusázónőnk Athénba utazhat, amolyan jutalomútra. Az idei teljesítmények alapján Kulcsár Antal szövetségi kapitány úgy határozott, hogy Vörös Zsuzsa (képünkön), Szathmári Adrien és Füri Csilla érdemli meg leginkább, hogy részt vegyen a szombati versenyen, majd csütörtökig Görögországban pihenjen.

Vörös Zsuzsa a Színes Mai Lapnak elmondta, hogy pénteken repülnek Athénba. A verseny erősségéről, a várható indulókról semmit nem tud a világbajnoknő, de biztos benne, hogy kellemesen fogják eltölteni az időt Görögországban. Itthon eddig könnyedebb edzéseken vettek részt, november elsején azonban már kezdődik az alapozás.

Rátonyi Gábor, a Honvéd szakosztály-igazgatója amúgy vitatja Kulcsár döntését, ugyanis Simóka Nóra junior és felnőtt szinten is jobb eredményeket ért el az idén, mint Szathmári, ezért a honvédosok szerint őt illetné az egyik hely az utazók között. Rátonyi megpróbálta elérni, hogy Simóka utazzon, de a Magyar Öttusa Szövetség elnöksége Kulcsár döntését hagyta jóvá.

Simókának egyébként tényleg nagyon jó éve volt, hiszen a juniorok között egyéni Eb-címet és vb-bronzérmet szerzett, míg a felnőtt Eb-n Vörösékhez hasonlóan váltóban aranyérmes lett. Szathmári ezzel szemben csak a junior Eb egyéni viadalán elért ezüstérmet tudja felmutatni. Persze azért ő is megérdemli a pihenőt, hiszen idén a juniorok és a felnőttek között is rengeteget versenyzett.

(rm), A Színes Sport 2001.10.19

ÖTTUSA

KÉPEK

 
 
LINKEK