FONTOS


 

Komlósy kézbe vette a vívópengét
Athéni jutalomutazás

Egyre lendületesebben készülnek az öttusázók. A válogatott keret tagjai közül Balogh Gábor, Fülep Sándor és Attila, Kállai Ákos, Kovács Gergő, Kertész Ádám és Horváth Viktor a múlt hét végéig lovas edzőtáborban vett részt Tápiószentmártonban, Komlósy Tibor, Horváth András és Sárfalvi Péter azonban különböző okokból nem tartott a többiekkel.

- Délelőtt tereplovaglás, délután fürdőzés, majd este foci is szerepelt a programban - mondta lapunknak Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány, éreztetve, hogy ez az időszak még csak köny- nyed felkészülés volt.

A távolmaradók közül a legérdekesebb Komlósy esete. A tehetséges öttusázó azért maradt távol az edzőtábortól, mert sportágat váltott, a vívást választotta. Döntésének legfőképpen anyagi okai vannak, mivel nem sikerült átigazolnia Újpestről Csepelre. Horváth András bokasérülése miatt nem lehetett ott Tápiószentmártonban, míg Sárfalvi a szakdolgozatát írta. Utóbbi egyébként igencsak rutinos lovas, ezért számára nem volt kötelező a részvétel.


Balogh átöltözik és megy Spanyolországba nyaralni

Mostantól személyekre bontva folytatódnak a lovas edzések, komolyabb vívó-edzések viszont csak november elején várnak a válogatott öttusázókra. Közben Kállai, Horváth V. és Fülep S. - világbajnoki címük jutalmaként - Athénba utaznak, hogy ott október 19. és 21. között egy nemzetközi versenyen szerepeljenek, majd egy-két napig pihenni is lesz idejük Görögországban. Balogh nem él ezzel a lehetőséggel, mivel ő Spanyolországban nyaral majd.

Közös edzőtáborban legközelebb november 19-től Tatán vesznek részt a válogatott keret tagjai, immár Sárfalvival és egy-két utánpótlásversenyzővel kiegészülve. Ez egyébként nemzetközi edzőtábor lesz, hiszen a svájci és a spanyol csapattal készülnek majd együtt a magyarok.

(rm), A Színes Sport 2001.10.09

ÖTTUSA

KÉPEK

 
 
LINKEK