FONTOS


 

Meghosszabbítjuk a spanyolokkal a megállapodásunkat
Szebb időre számítottak

Az öttusázók az utóbbi hetekben igen sűrű programot bonyolítanak le. Az elmúlt hét második felében még a Steffl-kupán küzdöttek, előtte pedig két hétig edzőtáboroztak Tatán, ahol keményen alapoztak. Az eredmény ismert, a budapesti fedett pályás Világkupa-versenyen Vörös Zsuzsa győzött, a férfiaknál pedig a legjobb hazaiak távollétében Komlósy Tibor harmadik lett. A vasárnap késő este véget ért férfidöntő után nem sokat pihenhettek a legjobbak, mert másnap kora reggel indulhattak újabb gyakorlási színterükre, a barcelonai edzőtáborba. Maga az utazás nem volt a legegyszerűbb. Azt még egy alsós is tudja, hogy Spanyolországba nem Amszterdamon keresztül vezet a legrövidebb út Budapestről, de a légitársaságok menetrendjének bonyolult rendszerében mégis ezt a megoldást találták, ami nem egy kellemes másfél órás repülést jelentett, hanem vagy fél napos, átszállással megtűzdelt tortúrát. De mivel nem nyaralni mentek, hiába a korai indulás, aznap még egy futóedzés "belefért" a napirendbe. Az edzőtábor a Barcelonától húsz kilométerre található San Cugatban van, ahol a magyar versenyzők (Vörös Zsuzsa, Füri Csilla, Szathmáry Adrienn, Máthé Vivien, Vojtkó Edit, Balogh Gábor, Sárfalvi Péter, Kállai Ákos, Fülep Sándor, Kovács Gergő) kiváló körülmények között tudnak készülni. Pécsi Gábor technikai igazgató, rövid időre utazott a csapattal.


Vörös Zsuzsa is Barcelonában készül a versenyidényre

"Már több, mint húsz éve, 1980-ban járt itt először magyar öttusaválogatott edzőtáborozni, és azóta is - egy-egy idényt kivéve - él a kapcsolatunk az itteniekkel. Most is ez ügyben vagyok itt, mert meghosszabbítjuk a spanyolokkal a kölcsönösségi alapon elkészített megállapodásunkat. Azért járunk ide, mert a lovaglás kivételével minden számot nagyszerű körülmények között gyakorolhatnak a versenyzők. A délutáni vívóedzéseken nemcsak a helyi öttusázókkal, hanem párbajtőrözőkkel is edzenek a mieink. Az időjárás nem a legszebb, nyolc-tíz fok van, de ez nem zavar senkit."

Ezt követően sem sokáig maradnak itthon legjobbjaink, mert március közepén Mexikóban lesz a következő Világkupa-verseny, ahol a férfiaknál a "második vonal" (Horváth Viktor, Komlósy Tibor, Kertész Ádám, Fülep Attila) indul.

gadácsi, A Színes Sport 2001.03.02

Ez olyan üzlet, amely mindkét fél számára előnyös
Táborozások - kölcsönösségi alapon

Legjobb öttusázóink az esős, időnként szeles magyarországi időjárási körülmények elől melegebb égtájakra költöztek. Már több mint egy hete végzik az ilyenkor szokásos felkészülést Balogh Gáborék és Vörös Zsuzsáék Spanyolországban. A Barcelonától húsz kilométerre levő San Cugatban rendezkedtek be a női és a férfiválogatott tagjai. Itt nagyszerű körülmények között készülhetnek a magyar sportolók, megfelő az időjárás és az edzéslehetőség. Pécsi Gábor (képünkön) technikai gazgató is a csapattal tartott, de nem azért, hogy elle- nőrizze a szakmai munkát, még csak nem is Katalónia szépségei vonzották ezúttal az Ibériai-félszigetre, hanem az edzőtáborozás ügyei. Az, hogy már húsz esztendeje törzshelye az említett helység a magyar öttusázóknak, eddig egy államközi szerződésnek is köszönhező volt. De az ilyen kontraktusokat időre szokták kötni, és ennek a hatálya már lejárt.

,Megállapodtunk a spanyolokkal - mondta már itthon Pécsi Gábor -, hogy az államközi szerződés lejárta után is a régi szinten tartjuk fenn a kapcsolatainkat. A két szövetség kölcsönösségi alapon a legkedvezőbb feltételeket nyújtja a vendégnek a saját országában. A mieink most olyan bánásmódban részesülnek kint, mintha spanyolok lennének. Az edzőtáborban a külföldieknek naponta 7450 pesetát kell fizetniük fejenként, de mi hazai áron, azaz 6000 pesetáért lehetünk ott. Nekünk továbbra is szükségünk van egy ilyen helyre, nekik pedig azért fontos a magyarországi edzőtáborozás, mert nálunk ők a világszínvonalú felkészülési rendszert tudják tanulmányozni. A magyar versenyzők között pedig garantáltan fejlődhetnek. Ez olyan üzlet, amely mindkét fél számára előnyös.

gadácsi, A Színes Sport 2001.03.06

ÖTTUSA

KÉPEK

 
 
LINKEK