FONTOS


 

Steffl-kupa nemzetközi fedett pályás verseny
Vörös rapszódia az idénynyitón


A csütörtöki váltóverseny után szombaton ismét szerepet kaptak a nők, de most csak rájuk figyelt mindenki. A mezőny huszonhat főt számlált. Ami nem túl nagy létszám, igaz, a lengyelek és az olaszok csak néhány napja mondták le szereplésüket az idénynyitóról. A lövészet miatt ezúttal is korán kellett kelnie a versenyzőknek, mert reggel fél nyolckor dördültek el az első lövések a Mexikói úti lőállásokban. Vörös Zsuzsa, Andrejkovics Andrea és Sasvári Éva egyaránt 184 kört ért el, amivel nyerték a versenyszámot. Ez világbajnokunktól megnyugtató teljesítmény, de a két fiatal sportiskolástól, Andrejkovicstól és Sasváritól kiemelkedő szereplés. A válogatottak közül székesfehérvári Máthé Vivien 173 köre közepes eredmény, Füri Csilla (166) ezúttal is igazolta, hogy a lövészet nem az erőssége.


Vörös Zsuzsa remekül kezdte az idényt

A vívás a német Meyernek és a lett Rublevskának sikerült a legjobban. Remekül párbajtőröztek és 1028 ponttal gazdagodtak a Dózsa György úti vívóteremben. Ebben a számban azért is fontos a jó szereplés, mert az ellenfelektől pontokat lehet rabolni. Szerencsére, a mieink is ügyesen forgatták a pengét, mert Vörös, Andrejkovics és Fehér Noémi holtversenyben harmadik lett, 944 pontjukért elismerést érdemelnek. Kevésbé lehet boldog Partics Katalin, aki a váltóversenyben még a Honvéd csapatában szerepelt, de az egyéniben már új állampolgárságának megfelelően a görög melegítőjében jelent meg. A 166 körös lövészete még csak csak elfogadható volt, de a páston akadt egy hosszú rossz sorozata: tizenkilenc asszója után 1-18 volt a győzelem-vereség aránya. Utána adott azért néhány tust, ám így is utolsó előttiként végzett ebben a számban.

Az úszásban Füri Csilla a szokásos nagyszerű formáját hozta, 1300 pontot szerzett, csak úgy mint a volános Szathmáry Adrienn, és így mindketten nagyot léptek előre az összetettben. A két szám után vezető Meyer nyolcpontos előnyéből 100 pont hátránya lett Vörös Zsuzsához képest, aki az úszás után átvette a vezetést, a második helyen Andrejkovics állt.

A negyedik tusában Vörös lova a második akadályt és a hármasugrás B elemét mégcsak megkocogtatta, az utolsót azonban leverte, a székesfehérvári versenyző azonban az összesítésben továbbra is az élen maradt. Hárman lóháton búcsúztak a jó szerepléstől, közülük Stefanovicsért fájt leginkább a szívünk, aki három számban jól szerepelt, de leesett Lord nyergéből. Hiába üldözték többen is lovát, sokáig nem tudták elkapni, mert lovas nélkül is átugrott egy-két akadályt. Mire sikerült megfékezni, lejárt az idő. A futás előtt mindenki biztosra vette Vörös győzelmét, hiszen 51 pont előnnyel indulhatott a hibátlanul lovagló Andrejkovics és 75-tel a harmadik helyen álló Meyer előtt.

Ez az előny, amely egészen pontosan tizenhárom másodpercet jelentett, elég volt Vörös Zsuzsának. A legjobb futók - a két angol, Lewis és Kinsey, aztán Füri Csilla, Szathmáry Adrienn, Rublevska és a kínai Csen - ugyan megelőzték, de annyival nem voltak jobbak ebben a számban, hogy az összesítésben gondot okoztak volna a székesfehérváriak világbajnokának. Időeredményével (10:59.68) nem volt elégedett, de a többi tusában nagyszerűt alkotott. Rajta kívül a magyarok közül csak Fürinek volt esélye dobogóra kerülni, de a csodafutó angol lányok leszorították onnan. Feltétlenül dicséretes Szathmáry ötödik helye, mert így eséllyel pályázhat az idén a válogatottba kerülésbe.

Steffl-kupa, női döntő: 1. Vörös Zsuzsanna (magyar) 5479 (lövészet: 1144, vívás: 944, úszás: 1252, lovaglás: 1055, futás: 1084), 2. Sian Lewis (brit) 5385, 3. Jelena Rublevska (lett) 5382, 4. Füri (magyar) 5364, 5. Szathmáry (magyar) 5279, 6. Meyer-Ehland (német) 5244, É8. Sasvári (magyar) 5163, É10. Máthé 5129, É12. Kling (magyar) 5062, É14. Andrejkovics (magyar) 5008, É17. Vojtkó (magyar) 4980, 18. Pál (magyar) 4966, 19. Fehér (magyar) 4866, 20. Szele Réka (magyar) 4468

gadácsi, A Színes Sport 2001.02.25

ÖTTUSA

KÉPEK

 
 
LINKEK